Internet portal o vinima Srbije

DOGADJAJI

NAJBOLJE VINO PODUNAVSKE REGIJE

Reka Dunav svojim tokom kroz Evropu prolazi kroz neke od najlepših vinskih regija. Upravo za ta vina sa dunavskih obala je pre nekoliko godina pokrenuto međunarodno vinsko takmičenje Danube Wine Challenge kako bi se na jednom mestu objedinile vinarije sa sličnim istorijskim, kulturnim, vinskim i gastronomskim tradicijama u zemljama kroz koje protiče reka Dunav. 

NOVOSADSKI SALON VINA 2019

Novosadski salon vina se održava u petak i subotu, 12. i 13. aprila 2019. godine u hotelu Park u Novom Sadu.

BIBICH I BABIĆ U BEOGRADU

Svi (vinski) putevi vode u Beograd… Ovog vikenda počinje BeoWine Fair na beogradskom sajmu, a kao  u vreme bivše Jugoslavije, vinarije i vinari sa čitavog prostora bivše Jugoslavije su se sjatili u Beogradu i tokom čitave sedmice vinska fešta traje po ovdašnjim restoranima, vinskim barovima, vinotekama…

WINE MART 2019 – ELITA SRPSKOG I SVETSKOG VINARSTVA U BEOGRADU

Zvezdana kolekcija najboljih vina i destilata, pravo sazvežđe uživanja i hedonizma, očekuje vas na ovogodišnjoj manifestaciji Wine Mart, prestižnom salonu vina koji se u Srbiji održava po drugi put u subotu, 2. marta 2019. u ekskluzivnom salonu BMW Delta Motorsa u Beogradu.

BEOWINE SAJAM VINA 21.02.2019.-24.02.2019.

Međunarodni sajam vina BeoWine se održava po deseti put od 21. februara do 24. februara 2019. godine u okviru Beogradskog sajma zajedno sa 41. Međunarodnim sajmom turizma.

ORGANSKI SPOJ VINA I ČOKOLADE

Uparivanje vina i čokolade će vam sigurno zazvučati jako privlačno i izazovno, ali u stvarnosti to nije nimalo jednostavan zadatak. Potrebno je da elemente u vinu kao što su arome, kiseline, telo i dužina završnice uskladimo sa intenzitetom, strukturom i nivoom slasti u čokoladi.

FOTO PRIČA: DAN SVETOG TRIFUNA U VINOGRADIMA SRBIJE – 14.02.2019.

  U velikom broju zemalja se 14. februara slavi Dan Svetog Valentina – Dan zaljubljenih. Međutim, u Srbiji je tog dana praznik u slavu vina i vinove loze koji proslavljaju vinari, vinogradari i vlasnici kafana i restorana širom Srbije, kao i brojni ljubitelji vina. Proslava Dana Svetog Trifuna je poprimila oblik pravih vinskih svečanosti.

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES: PRIJAVE DO 28.02.2019.

Nakon Pekinga 2018. godine, prestižno vinsko takmičenje Concours Mondial de Bruxelles se vraća u Evropu. Grad domaćin takmičenja u 2019. godini će biti Aigle u Švajcarskoj.

KORTA KATARINA U BEOGRADU

Decembar je… Saobraćaj u Beogradu je već postao nepodnošljiv… Bliži se praznično ludilo, a to se prvo oseti na ulicama i u saobraćaju. Pokušavam da se preko Autokomande probijem do mesta koje će u narednih sat vremena zamirisati i podsetiti na Dalmaciju. Vinoteka Vine & Pleasure je domaćin vinariji Korta Katarina

INSAJDERSKI VODIČ KROZ BORDO I VINITECH 2018

Prvi značajniji pokušaj prodora naših vina na evropska tržišta učinjen je 1882. godine na izložbi vina u Bordou. Srpska vina su tada privukla posebnu pažnju jer su zapadnoevropska vinogorja već uveliko bila desetkovana filokserom.

DAN MLADOG PORTUGIZERA U IRIGU 15.11.2018.

Prema informacijama koje smo dobili od vinarije Mačkov podrum iz Iriga, trećeg četvrtka u mesecu, odnosno 15. novembra 2018. godine počev od 17h, posetioci i ljubitelji vina će u Irigu moći da probaju mlado vino od portugizera (svatovac).

FOTO PRIČA: DAN PROKUPCA 2018

Međunarodni dan prokupca se održava već treću godinu i postala je svojevrsna tradicija da 14. oktobra preplavimo društvene mreže sa svih strana Srbije i iz inostranstva slikama i porukama kojima slavimo prokupac i radost života.

SALON PROKUPCA KAO OGLEDALO

Tek što su se spustile zavese na još jedan međunarodni Dan prokupca, želim da se osvrnem na ovogodišnji Salon prokupca koji se održao 14. oktobra 2018. godine u restoranu City Garden u samom centru Beograda. Međunarodni Dan prokupca je i ove godine poslao u svet jednu pozitivnu sliku Srbije i potvrdio status prokupca među ljubiteljima […]

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2018 – USPEŠNA KINESKA PREMIJERA

  Ove godine, Peking je po prvi put bio domaćin jednog od najvećih svetskih vinskih takmičenja Concours Mondial de Bruxelles. Time je Kina pokazala da ima ozbiljne ambicije na globalnom tržištu vina. 

RAZGLEDNICA IZ DISELDORFA – PROWEIN 2018

  Hm, početak radnog dana sa šampanjcem. Nema puno zanimanja kojima bi se u opisu posla našla i mogućnost da započnete dan sa degustacijom šampanjca. No, u Diseldorfu, na sajmu vina ProWein je i to moguće…

TOKAJSKA VINSKA AUKCIJA

Do sada najveći broj eksponata se našao u ponudi na šestoj po redu Tokajskoj vinskoj aukciji koja se 21. aprila 2018. godine održala u Londonu i koja je vinskim ljubiteljima i kolekcionarima ponudila vina u vrednosti od 60.000 EUR. Aukcija se održavala u Londonskom vinskom klubu, a prenošena je i uživo preko interneta.