Internet portal o vinima Srbije

VINARIJE

VINA ADŽIĆ (sremski rejon)

PHOTO by Vulezvrk  Vinarija Adžić je upravo ono što traže svi ljubitelji vina koji cene vina proizvedena u malim porodičnim vinarijama u kojima svi članovi porodice svojim radom i trudom stvaraju vina sa karakterom.

VINARIJA VINIK (banatski rejon)

           Vinarija Vinik je osnovana 2004. godine kao rezultat zajedničkih napora Nikole Cuculja i Milojka Vilotića da stvore novu vinarsku priču iz Vršca na osnovama viševekovne tradicije gajenja grožđa i pravljenja vina pod vršačkim bregom.

VINARIJA STEMINA (zapadnomoravski rejon)

                     Vinarska tradicija u porodici Pantić živi već više od pola veka, ali je ponajviše zahvaljujući naporu dr Ljubivoja Pantića iz Trstenika, koji je pored predanog rada na polju medicine, rešio da održi tradiciju pravljenja vina koju je nasledio od svog dede Živojina.

PODRUM MIHAJLOVIĆ (zapadnomoravski rejon)

    Podrum Mihajlović već više od 150 godina neguje tradiciju proizvodnje grožđa i vina u selu Ržanica, u Župi aleksandrovačkoj. Porodica Mihajlović potiče iz Crne Gore, a u selo Ržanica su se doselili još davne 1834. godine. Od tada, porodica se kontinuirano bavi vinogradarstvom i vinarstvom.