Internet portal o vinima Srbije

Archive: March, 2012

SPREG 2012 – PROMOCIJA VALJEVSKIH VINARIJA – 26-28.april,2012.-Valjevo

  SPREG – Sajam privrede kolubarskog okruga je postao jedan od najznačajnijih regionalnih sajmova u zapadnoj Srbiji. Ove godine, SPREG se održavao po deveti put u prostorijama OMNI CENTRA u Valjevu (ul. Dragojla Dudića 24).

IZLOŽBA VINA – 27.04.2012. Šabac

Na osnovu pozitivnih iskustava od prošle godine, Šapčani su odlučili da po drugi put organizuju Izložbu vina u svom gradu.

PREDUZETNIČKI SAJAM PRVISI & ŠPRICER FEST 20-21. april, 2012. KNJAŽEVAC

  Po deveti put, u Domu kulture u Knjaževcu (ul. Branka Radičevića 1) se 20. i 21. aprila 2012. godine održava Preduzetnički sajam “PRVISI” koji će na jednom mestu okupiti proizvođače vina, rakije, proizvoda od meda, suvenira. Istovremeno se po drugi put održava i ŠPRICER FEST.

MEĐUNARODNI SAJAM VINA ŽUPA – Aleksandrovac 20-21.april, 2012.

“Lady of Aleksandrovac” je izašla iz Zavičajnog muzeja Župe i pridružila se župskim vinarima i vinogradarima da zajedno promovišu vino i vinski turizam župskog kraja.

SAJAM VOJVOĐANSKIH VINA – 07.04.2012. Inđija

    Ljubitelji vina iz vojvođanskih vinograda već tokom prvog vikenda u aprilu imali su priliku da na jednom mestu vide izložena vina najboljih vinarija iz Vojvodine. Po sedmi put, Inđija je okupila na jednom mestu proizvođače vojvođanskih vina.

KUĆA VINA DO KRAJA SVETA (sremski rejon)

Kuća vina “Do kraja sveta” je nastala 2006. godine kada su se spojili ljubav prema vinima i preduzetnički duh četiri dobra prijatelja: Terence Mohoruka iz Kanade, Miloša Milića, Gradimira Glušice i Zorana Kaplanovića. Ova vinarija je vrlo brzo postala prepoznatljiva na srpskoj vinarskoj sceni, kako kvalitetom svojih vina, tako i modernim dizajnom vina i etiketa […]

MIKSER DESIGN FOOD – Beograd 24.03.2012.

Kreativni tim Mikser festivala ne spava… Ovog puta odlučili su da povežu i predstave zajedno vrhunske vinare i kuvare, gastronomske profesionalce sa dizajnerima.

VINSKI DAN – Niš 24.03.2012.

Grad Maribor u Sloveniji je jedinstven i prepoznatljiv po čuvenoj “staroj Trti”- najstarijoj vinovoj lozi na svetu. Stručnjaci su dokazali da je ovaj primerak vinove loze stariji od četiri veka, te je tako dospeo i u Ginisovu knjigu rekorda pre 8 godina. Stara Trta svake godine rađa oko 50 kilograma grožđa od čega se proizvodi […]

WINE GOURMET WEEKEND – Zagreb 13.-15.april,2012.

Zagreb Wine Gourmet Weekend je novi festival vina i hrane koji se održava od 13. do 15. aprila, 2012. godine u prostoru Gliptoteke HAZU i Centru Kaptol (ul. Medvedgradska br. 2, Zagreb).

WINE STYLE 2012 – Beograd 30.-31.mart 2012.

Specijalizovani magazin o vinu i alkoholnim pićima WINE STYLE 30. i 31. marta 2012. godine, već četvrtu godinu organizuje regionalnu konferenciju i salon vina.

VINARIJA I VINOGRADI PUSULA (Pocerski rejon)

Vinogradi i vinarija Pusula pripadaju kompaniji Astra ITB iz Beograda. Kompanija je osnovana početkom devedesetih godina prošlog veka, a od pre nekoliko godina vlasnici ove kompanije, Radomir Savić i Jovo Mikanović, su odlučili da svoju kreativnu i preduzetničku energiju usmere na podizanje vinograda i vinarstvo na porodičnom posedu u selu Miličinica.

VINARIJA DIBONIS (rejon subotičko-horgoške peščare)

Vinarija Dibonis je otvorena 2008. godine. Vlasnik vinarije, Laslo Boni, je četvrta generacija vinarske porodice poreklom iz Baranje u Hrvatskoj. Vinska priča Lasla Bonija je počela nakon preseljenja na sever Vojvodine i kupovinom salaša sa vinogradom u palićkom vinogorju, u ataru naselja Radanovac.

VINOFEST 2012 – Vršac 23-24.mart 2012

Još davne 1857. godine, u kafani “Kod dva ključa” je održana prva izložba vina u Vršcu. Od tada je prošlo mnogo vremena, ali Vrščani iz godine u godinu pokušavaju da obnove staru tradiciju. Već 7. godinu se u Vršcu održava festival vina VINOFEST.

VINARIJA VINASTRA (banatski rejon)

Dejan Stanković, vlasnik vinarije Vinastra, je svoju ljubav prema grožđu i vinu pretočio u viziju banatskog vinskog i turističkog centra. Naziv vinarije Vinastra ukazuje na “vinsku zvezdu” – istu onu zvezdu koju poznati pisac Miloš Crnjanski pominje u svom delu “Seobe”,

PODRUM JANKO (šumadijsko-velikomoravski rejon)

Tradiciju i kvalitet smederevskih vina danas verno čuva i neguje Dragan Vasić Janko koji na 9 ha sopstvenih vinograda gaji sledeće sorte: šardone, traminac, smederevka, italijanski rizling, rajnski rizling, kaberne sovinjon, merlo. Vinogradi su locirani u selu Ralja, na dva poteza: Taksa i Jelen Do.