Internet portal o vinima Srbije

Archive: April, 2012

SAJAM MEDA I VINA – NEGOTIN 12.05.2012.

  U Negotinu se 12.05.2012. godine održava međunarodni sajam meda i vina. Na gradskom trgu će se okupiti veliki broj učesnika iz Srbije, Bugarske i Rumunije koji će izložiti svoje proizvode.

MIKSER DESIGN FOOD – BEOGRAD 28.04.2012.

U subotu, 28.04.2012.godine, kreativni tim Miksera je ponovo ljubiteljima dizajna i gastronomije predstavio sinergiju dizajna,ukusa i mirisa na drugom Mikser Design Food-u koji je održan u  prostoru Mikser House (Karađorđeva 46).

KUĆA VINA MINIĆ (zapadnomoravski rejon)

  Porodica Minić iz sela Tržac u blizini Aleksandrovca se vekovima bavi vinogradarstvom. Ovo selo čitavu svoju istoriju vezuje za proizvodnju i trgovinu vinom. I samo ime sela je poteklo od tržnice na kojoj se trgovalo vinima sa imanja koja su bila metoh manastira Drenča iz XIV veka koji se nalazi u blizini.

ĐURĐEVDANSKI DANI VINA I RAKIJE – TOPOLA 28.04.2012.-01.05.2012.

  Turistička organizacija “Oplenac” iz Topole i Udruženje vinara i vinogradara oplenačkog kraja u saradnji sa Zadužbinom Kralja Petra i Kulturnim centrom Topola su organizovali po četvrti put manifestaciju Đurđevdanski dani vina i rakije.

MEDITERANEO -Beograd, 05.-06. maj 2012.

    U prostorijama Umetničkog Paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu (Beograd), 05. i 06. maja 2012. godine će se održati drugi Mediteraneo festival vina, gastronomije i vinskog turizma. Festival je otvoren za posetioce od 12h do 22h.

DIREKTNO SA ZAGREB WINE GOURMET WEEKEND-A 2012

Drugi dan Zagreb Wine Gourmet Weekend-a je započeo izuzetnom Masterclass radionicom koju je održala Isabelle Legeron. Ona vam je verovatno dobro poznata zahvaljujući serijalu emisija koje se prikazuju na kanalu Travel Channel u kojima obilazi zemlje i upoznaje gledaoce sa vinima i vinskom tradicijom tih zemalja.

DIREKTNO SA ZAGREB WINE GOURMET WEEKEND-A 2012

Danas, 13.04.2012. godine, u prostoru Gliptoteke HAZU u Zagrebu je svečano otvoren međunarodni festival vina i gastronomije Zagreb Wine Gourmet Weekend, koji će trajati do 15.04.2012. godine. Već prvi dan festivala je pokazao da je festival na jednom mestu okupio ljubitelje i poštovaoce vina, renomirane profesionalce, stručnjake, vinare i novinare iz celog sveta.

VINARIJA MATALJ (timočki rejon)

  Porodica Mladenović potiče iz Negotinske krajine i njihova istorija je kroz vekove vezana za vinograde i proizvodnju vina. Pradeda je obrađivao 3 hektara vinograda i proizvodio oko 3 vagona (30 tona) vina.

VINARIJA KIŠ (sremski rejon)

  Jedan od najpoznatijih vinara u Sremskim Karlovcima je Slavko Kiš (četvrta generacija vinara u porodici Kiš), a danas on sa svojim unucima Predragom i Tamarom Crnković nastavlja vinarsku tradiciju ove porodice koja datira još od 1830. godine, kada je Stevan iz porodice Kiš doseljene iz Češke kupio prvi vinograd i započeo proizvodnju vina.

VINARIJA JOVIĆ (timočki rejon)

  Vinarija Jović se nalazi u selu Potrkanje, u blizini Knjaževca. Istorija vinarstva u knjaževačkom kraju seže još u doba Rimljana, u IV vek, i postoje brojni arheološki dokazi koji svedoče o tome (kameni ornamenti sa motivima grožđa i vinove loze, pehari za vino, itd.). I od tih vremena do danas, generacije knjaževačkih vinogradara prenose […]

VINARIJA DULKA (sremski rejon)

  Još iz austrougarskih vremena, stanovnici Sremskih Karlovaca su imali svoje prodične “špicnamete” (nadimke), te su i preci porodice Dragojlović poneli nadimak Dulkini. Dulkini naseljavaju Sremske Karlovce od 1880. godine, kada je jedan predak ove porodice stigao u Karlovce i tu se i oženio.