Internet portal o vinima Srbije

Archive: June, 2012

FISH FEST BEOGRAD – 29.JUN – 01. JUL 2012.

  Miris riblje  čorbe će se i ove godine  širiti na dunavskom keju u blizini kule Nebojša na Kalemegdanu, a fantastičan ukus rečnih specijaliteta moći će da probaju svi oni koji dođu na Fish Fest koji se održava od petka, 29.06.2012. godine do nedelje. 01.07.2012. godine.

VINCE BALATON – MAĐARSKA 19-20. AVGUST 2012.

            U saradnji sa  Agnes Nemeth, urednikom najpoznatijeg mađarskog časopisa o vinu VinCE koji je istovremeno i organizator vinskog sajma VinCE u Budimpešti, vinopedia vam prenosi poziv iz Mađarske upućen i srpskim vinarijama za učešće na letnjem VINCE festivalu vina na jezeru Balaton 19. i 20. avgusta 2012. godine.

FESTIVAL SRPSKIH VINA – VINOVDAN -KRUŠEVAC 23.06.2012.

                     U poslednjih 5 godina, Kruševac je pored Lazarevca i Sombora uspeo da se istakne po festivalu vina koji je opredeljen da promoviše srpske vinare i srpsko vino.

DIREKTNO SA BIWC – SOFIJA 17.06.2012.

             Drugi dan BIWC je počeo u znaku srpskih vina. Stevan Rajta, naš somelijer koji je stekao iskustvo radeći u Velikoj Britaniji, SAD, Francuskoj i Italiji, je predstavio na Master Class radionici selekciju vrhunskih vina iz vinskih rejona Srbije.

DIREKTNO SA BIWC – SOFIJA 16.06.2012.

            U samom centru Sofije, u Grand Hotelu Sofia, prvi BIWC (Balkansko internacionalno vinsko takmičenje) ulazi u svoju završnu fazu. Nakon glavnog ocenjivanja u četvrtak i petak, subota i nedelja su dani kada vinarije imaju priliku da posetiocima pokažu svoja vina.

FUDBAL & VINO

  8. juna 2012. godine, čitavu Evropu je pogodio fudbalski zemljotres, a epicentar svih dešavanja su Poljska i Ukrajina, gde će se 16 nacionalnih timova boriti za titulu šampiona Evrope. Preplavljeni smo reklamama koje nas svesrdno ohrabruju da u društvu navijamo za naše omiljene ekipe uz hladno pivo, ali ovim putem želimo da ukažemo da […]

ŠUNKA FEST – NOVI SAD 07-10. JUN 2012.

  U Kongresnom centru Novosadskog sajma od 07. do 10. juna 2012. godine održava se drugi Šunka Fest koji promoviše autentičnu vojvođansku šunku. Šunka se još uvek proizvodi u domaćinstvima u okolini Novog Sada, Vrbasa, Bačke Palanke i Bačke Topole na tradicionalan način, kako su to naši preci radili.

DIREKTNO SA VIEVINUM 2012 – BEČ

                         Carska palata Hofburg je sve do 1918. godine bila sedište moćnog Habzburškog carstva, a od 1946. godine do danas se u njoj nalazi i zvanično sedište predsednika Austrije. U prošlosti, u jednom delu palate je postojao vinski podrum na tri sprata. Nakon raspada Monarhije, preostala vina iz zbirke su licitirana, tako da o njemu […]