Internet portal o vinima Srbije

Archive: July, 2012

TESLA U FRANCUSKOM VINOGRADU

 Ove godine, Muzej Nikole Tesle u Beogradu slavi 60 godina od osnivanja kao i 156. godišnjicu rođenja Nikole Tesle. Tim povodom, od 10.jula 2012. godine, u prostorijama muzeja (adresa: Krunska 51, Beograd. Radno vreme radnim danima od 10h do 18h, subotom i nedeljom od 10h do 15h, ponedeljkom zatvoreno)

FESTIVAL VINA I POEZIJE – PANČEVO 08.07.2012.

  Vino i poezija se odlično slažu jer ljudsku dušu podjednako oplemenjuju i inspirišu. Stoga su Udruženje vinara i vinogradara “Orfelin” iz Pančeva i Udruženje književnika i književnih prevodilaca u saradnji sa Narodnim muzejom iz Pančeva i Centrom za kulturu i ekologiju “Panart” rešili da u nedelju 08.07.2012. godine

VINA ADŽIĆ (sremski rejon)

PHOTO by Vulezvrk  Vinarija Adžić je upravo ono što traže svi ljubitelji vina koji cene vina proizvedena u malim porodičnim vinarijama u kojima svi članovi porodice svojim radom i trudom stvaraju vina sa karakterom.

INTERFEST NOVI SAD – 05-07. jul 2012.

        Ponovo će se od 05. do 07. jula 2012. godine na Trgu slobode u Novom Sadu na jednom mestu okupiti ljubitelji i poštovaoci vina, odnosno potrošači, i vinari i trgovci da bi se sreli, razmenili utiske, saslušali jedni druge. Interfest festival vina se održava po deveti put, uz pokroviteljstvo Turističke organizacije Novog Sada, Vlade […]

VINARIJA VINIK (banatski rejon)

           Vinarija Vinik je osnovana 2004. godine kao rezultat zajedničkih napora Nikole Cuculja i Milojka Vilotića da stvore novu vinarsku priču iz Vršca na osnovama viševekovne tradicije gajenja grožđa i pravljenja vina pod vršačkim bregom.

VINARIJA STEMINA (zapadnomoravski rejon)

                     Vinarska tradicija u porodici Pantić živi već više od pola veka, ali je ponajviše zahvaljujući naporu dr Ljubivoja Pantića iz Trstenika, koji je pored predanog rada na polju medicine, rešio da održi tradiciju pravljenja vina koju je nasledio od svog dede Živojina.