Internet portal o vinima Srbije

Archive: June, 2014

G.E.T. KONFERENCIJA O VINSKOM TURIZMU – MEĐIMURJE

Po svoj prilici je Balkan od bureta baruta prerastao u ključali balkanski lonac, gde se na sve strane nešto uzbudljivo dešava, menja, unapređuje i razvija na temu vina.

KIŠOVA BALKANSKA (R)EVOLUCIJA

I ove godine, Sofija je bila domaćin BIWC (The Balkans International Wine Competition).Već nekoliko godina, Bugarska se trudi da sebe predstavi kao vinsko središte Balkana i mesto na kom će vinarije iz regije moći da predstave svoja vina stranim novinarima, ekspertima, distributerima.

RAZGOVOR SA….. JO AHEARNE MW

Na prvoj Wine Identity konferenciji u Beogradu jedan od istaknutih gostiju je bila i Jo Ahearne, enolog, konsultant, predavač i nosilac titule Master of Wine iz Velike Britanije. Tokom njenog prvog boravka u Beogradu i Srbiji, razgovarali smo sa njom na temu vinskog identiteta.

WINE IDENTITY 2014… NASTAVIĆE SE…

Pomalo stidljivo najavljena, bez puno pompe i bombastičnih izjava, konferencija WINE IDENTITY je 14.06.2014. godine donela neku novu energiju u Beograd. A činjenica da se o konferenciji mnogo više priča i komentariše sada kada se završila pokazuje da je pogodila pravo u metu.

KONFERENCIJA VINSKI IDENTITET 14.06.2014.

U potrazi za vinskim identitetom Srbije i Balkana… Tako bismo mogli da sažmemo glavnu temu oko koje će se 14.juna 2014. godine sabrati vinski profesionalci, enolozi, vinari, somelijeri, kritičari, novinari