Internet portal o vinima Srbije

Archive: July, 2016

NEPISANA VINSKA ISTORIJA SRBIJE

 Moderna vinska istorija Srbije tek čeka da bude ispisana. Još uvek su retke prilike kada se upoznajemo sa odležalim domaćim vinima, vertikalama koje nam pomažu da bolje razumemo potencijale pojedinih vinogorja.

10 RAZLOGA DA PIJETE PENUŠAVCE

 Globalno, očekuje se da potrošnja penušavih vina nastavi kontinuitet rasta. Predviđa se da će do 2019.godine, konzumacija penušavaca u svetu porasti još 7% i dostići 2,7 milijardi boca.

VINSKA I RAKIJSKA SRBIJA

 Nedavno sam prisustvovao interesantnoj raspravi za kafanskim stolom o tome da li je Srbija više vinska ili rakijska zemlja… Nije bilo lako pomiriti “usijane” glave koje su duboko ogrezle u svoja uverenja, a opet nimalo spremne da uvaže drugačija mišljenja već svako nastoji da ubedi onu drugu stranu…

SMEDEREVKA NA PRESTOLU

Priča o vinskom identitetu Srbije se nastavlja… Format edukativnih vinskih radionica i predavanja pod imenom Wine Identity je pokazao da postoje brojne teme i vinski sadržaji na prostoru Balkana koji još čekaju da budu ispričani i da se skine patina s njih kako bismo još bolje razumeli prošlost, sadašnjost i budućnost vina na ovim prostorima.