Internet portal o vinima Srbije

Archive: February, 2019

FOTO PRIČA: DAN SVETOG TRIFUNA U VINOGRADIMA SRBIJE – 14.02.2019.

  U velikom broju zemalja se 14. februara slavi Dan Svetog Valentina – Dan zaljubljenih. Međutim, u Srbiji je tog dana praznik u slavu vina i vinove loze koji proslavljaju vinari, vinogradari i vlasnici kafana i restorana širom Srbije, kao i brojni ljubitelji vina. Proslava Dana Svetog Trifuna je poprimila oblik pravih vinskih svečanosti.

MUJO KUJE KONJA PO MJESECU, A JOSIP PRAVI VINO

Osiječki salon vina WineOS je ove godine ponudio ljubiteljima vina izuzetan program radionica i vođenih degustacija, a svakako jedna koja je izazvala neverovatno interesovanje i za koju se tražila karta više je bila radionica posvećena vinima iz vinarije Brkić.

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES: PRIJAVE DO 28.02.2019.

Nakon Pekinga 2018. godine, prestižno vinsko takmičenje Concours Mondial de Bruxelles se vraća u Evropu. Grad domaćin takmičenja u 2019. godini će biti Aigle u Švajcarskoj.

SAMO SLOGA OD FITOPLAZMOZE SPASAVA

Udruženje vinara Fruške gore je 7. februara okupilo na jednom mestu vinare sremskog rejona, stručnjake iz poljoprivredne stručne službe i Ministarstva poljoprivrede i naučne radnike sa Instituta za pesticide i zaštitu životne sredine. Zajednički zadatak: brza reakcija u cilju sprečavanja širenja zlatastog žutila (FD) u fruškogorskim vinogradima.