Internet portal o vinima Srbije

DŽON BON DŽOVI ULAZI U VINSKI BIZNIS

DŽON BON DŽOVI ULAZI U VINSKI BIZNIS

hampton water 2

Od ovog proleća, ljubitelji vina u SAD će imati priliku da probaju i roze s juga Francuske koji će nositi potpis Džon Bon Džovija. Time se on pridružio nizu poznatih ličnosti koje su svoju slavu stečenu u šou biznisu, sportu, glumi ili muzici upotrebili u vinarstvu kreirajući svoju ličnu vinsku etiketu.

Prilikom susreta na jednom džez festivalu na jugu Francuske sa vlasnikom vinarije Žerar Bertran (Gerard Bertrand), Džon Bon Džovi je u dogovoru sa sinom rešio da započnu saradnju sa poznatom vinarijom i kreiraju svoju etiketu roze vina po nazivu Diving Into Hampton Water (Skok u hemptonsku vodu). Inspiracija za ime vina je došla iz vremena kada su porodično išli na letovanje u Hemptons, popularno letovalište bogatih Njujorčana i na plaži gasili žeđ rashlađenim rozeom. Za Bon Džovija je roze vino jednostavno “ružičasta voda”, a njegov sin je u nazivu povezao očevu frazu i sećanje na zajednička porodična letovanja.

Tako će ljubitelji popularnih rozea sa juga Francuske moći da uz muziku Džon Bon Džovija osveženje pronađu i u njegovoj kupaži tri sorte (Grenache, Cinsault i Mourvedre) koja će na američkom tržištu koštati oko 25 dolara.

hampton water 2