Vesti iz vinarije

Vesti iz vinarije / 08/02/2019 / 721

WINE MART 2019 - ELITA SRPSKOG I SVETSKOG VINARSTVA U BEOGRADU

Zvezdana kolekcija najboljih vina i destilata, pravo sazvežđe uživanja i hedonizma, očekuje vas na ovogodišnjoj manifestaciji Wine Mart, prestižnom salonu vina koji se u Srbiji održava po drugi put u subotu, 2. marta 2019. u ekskluzivnom salonu BMW Delta Motorsa u Beogradu.

Najbolje vinarije iz Srbije, Italije i Francuske, kao i drugi proizvođači pića, izložiće isključivo premium segment svog portfolija, pružajući nam šansu da neke vrhunske proizvode isprobamo prvi put!

Portfolio pažljivo odabranih domaćih i stranih vinarija oduševiće poznavaoce, hedoniste i ljubitelje kvalitetnih pića, a jedinstvena lokacija – među najnovijim modelima BMW automobila –stvoriće izuzetnu atmosferu i gostima ponuditi jedinstven ugođaj.

Publika u Srbiji će ovom prilikom, između ostalih, moći da proba vina pet poznatih šatoa iz francuske regije Bordo,koji dolaze sa svojim predstavnicima. Reč je o Château Pontet-CanetChâteau Cos dˈEstournelChâteau Pichon Longueville Comtesse de LalandeDomaines Rollan de By i Château de Pez, koji će predstaviti uglavnom selekciju vrhunskih crvenih vina. Prva tri poseda deo su imperijalne klasifikacije Medoka iz 1855. godine – među njima, ChâteauPontet-Canetje prvi šato iz apelacije Pauillac koji je počeo da se bavi biodinamikom.

Premijerno, na ovom ekskluzivnom salonu imaćete mogućnost da probate engleski džin „Juni93“,čije je sedište u Notingemu, ali se ovaj džin pravi u Srbiji. Naime, za proizvodnju ovog vrhunskog destilata koriste se organske bobice kleke koje rastu na Pešterskoj visoravni, na čak 1500 metara nadmorske visine. Prvi put će se javnosti predstaviti i rakija koju proizvodi naš proslavljeni košarkaški as Nenad Krstić, koga ćete na licu mesta moći da pitate zašto se odlučio za baš ovakvu „penziju“.

Za ovu priliku, organizatori su pripremili i najbolji šampanjac na svetu! Naime, na nedavno održanom „TheChampagne&SparklingWineWorldChampionship 2018” u Londonu, kuća LouisRoederer proglašena je za najboljeg prizvođača šampanjca, a njhov Brut Premier Magnum poneo je najlaskaviju titulu – SupremeWorldChampion, time postavši najbolji šampanjac na planeti. Osim ovog, gosti Wine Mart-a imaće priliku da probaju i vrhunski šampanjac kuće Pol Roger, omiljeno piće čuvenog Vinstona Čerčila.

Tu su i vina s pravom nazvana biseri Toskane, na čelu sa Lodovicom Antinorijem, vlasnikom vinarije Tenuta di Biserno, koji je napravio čuveno Ornellaia vino – jedno od italijanskih najpoznatijih. Casanova di Neri, čija se vina uvek nalaze u izboru za najbolja vina sveta, predstaviće i ponuditi na degustaciju svoje najbolje berbe, a Anđelo Gaja, kralj Nebbiolo sorte i čovek sa više od pedeset berbi iza sebe, predstaviće svoja izuzetno dugovečna i popularna vina.

Iz Španije, tačnije regije Ribera del Duero,dolazi nam Vega Sicilia, čija vina odležavaju i po deset godina pre nego se ponude na tržištu.

Poslastica za ljubitelje konjaka biće gostovanje vinograda porodice Tesseron, u vlasništvu Château Pontet-Canet, koja od davnina proizvodi ova luksuzna pića. Njihov celokupni asortiman se kreće od linije „XO“ pa na više.

Uz najbolje svetske vinarije i destilerije ravnopravno će izlagati i sam krem srpskog vinarstva, predstavljen sa više od dvadeset domaćih i kuća iz regiona. Samo najbolja selekcija premium proizvoda dovoljno je dobra za ovu prestižnu manifestaciju, za koju karte možete kupiti preko sajta ddtickets.rs kao i u wine barovima Podrum Wine Art, Podrum Novi, Vine&Pleasure, Wine Spot, Steak&Wine i obe vinoteke Srpske Kuće Vina, po ceni od 5900 dinara.

(PR objava)




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


VRANAC MEĐU NAJGORE OCENJENIM VINIMA U RUSIJI PROČITAJ VIŠE


ONLINE SPOJ HVARSKIH VINA I SIREVA U HOLANDIJI PROČITAJ VIŠE


DAN PROKUPCA 2021 PROČITAJ VIŠE


PREMIJERA ETIKETE CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD 2018 PROČITAJ VIŠE


TIKVEŠ I FESTIVAL MLADOG VINA U ONLINE IZDANJU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade