Događaji

Događaji / 08/01/2019 / 1020

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES: PRIJAVE DO 18.02.2019.

Nakon Pekinga 2018. godine, prestižno vinsko takmičenje Concours Mondial de Bruxelles se vraća u Evropu. Grad domaćin takmičenja u 2019. godini će biti Aigle u Švajcarskoj.

Finalni rok za prijavljivanje vina za učestvovanje na 26. ediciji takmičenja Concours Mondial de Bruxelles je 28. februar 2019. godine. U periodu od 2. do 5. maja, vinske sudije iz 50 država sveta će ocenjivati vina i nagraditi najbolja.

Poslednjih godina se beleži rast broja uzoraka iz centralne i istočne Evrope, što je u skladu sa rastućim interesovanjem u svetu za vina iz te regije. To interesovanje je nastalo i kao rezultat velikog broja medalja koje osvajaju vina iz istočne Evrope. U Srbiji je to vinarija Vinis iz Jagodine koja već tradicionalno osvaja na ovom takmičenju najviša priznanja.

Više informacija o takmičenju i prijave na website adresi:

www.concoursmondial.com

 




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE


VINOPEDIA TOP 10 2023 PROČITAJ VIŠE


PREDAVANJE: O PREPOZNAVANJU SRPSKIH AUTOHTONIH SORTI PROČITAJ VIŠE


SVEČANO OTVARANJE IZLOŽBE VINSKI LETOPIS SRBIJE PROČITAJ VIŠE


ZLATNI ŠUMADIJSKI PEVAC U ISTRI - CMB 2023 PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade