Vesti iz vinarije

Vesti iz vinarije / 10/22/2019 / 109

MAČKOVA VINSKA PESMA

Vinarija Mačkov podrum ove godine po 12. put organizuje proslavu Dana mladog portugizera, svečanost posvećenu vinu, portugizeru, poeziji, kulturi i ljubavi, a jedna od pratećih aktivnosti je i konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Konkurs se realizuje u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, koja predstavlja najstarije čitalište na našim prostorima. Osnovana je 1842. godine i imala je veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije u Irigu i okolini. 

Autori mogu poslati svoje pesme do 31. oktobra 2019. godine. Jedini uslov je da tema pesme bude vino, a svi ostali detalji se mogu saznati na zvaničnoj web stranici organizatora http://www.mackovpodrum.co.rs/sr/ ili u Srpskoj čitaonici u Irigu.

Najbolje pesme će odabrati žiri u sastavu: Todor Bjelkić, književnik, predsednik žirija, Maja Plavšić, profesorka književnosti, Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice, Zlatko Zrilić, Sremske novine i Đurđica Jojić, Mačkov podrum.

Pobednici će biti proglašeni na svečanosti povodom Dana mladog portugizera u Vinskoj ulici u Irigu u petak, 22. novembra 2019. godine.

 
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


WineOS 2020 - AMBICIOZNI REGIONALNI FESTIVAL VINA PROČITAJ VIŠE


UDRUŽENI VINARI SRBIJE PONOVO ZAJEDNO! PROČITAJ VIŠE


VINA ŠPANIJE U BEOGRADU PROČITAJ VIŠE


MAČKOVA VINSKA PESMA PROČITAJ VIŠE


VINUM.IN - NOVI HRVATSKI VINSKI MAGAZIN PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade