Događaji

Događaji / 01/17/2022 / 707

OSTRVO SALAMINA DOMAĆIN BALKANSKOM VINSKOM TAKMIČENJU BIWC 2022

Najznačajnije regionalno ocenjivanje vina sa Balkana (Balkans International Wine Competition- BIWC) će se ove godine održati od 1. do 3. juna na grčkom ostrvu Salamina. Time se nastavlja praksa da se svake godine balkanske države smenjuju na mestu domaćina takmičenja. Nakon Srbije i Severne Makedonije, vina iz najboljih vinarija Balkana će se u Grčkoj predstaviti pred panelom internacionalnih sudija kako bi se izdvojila vina koja na najbolji način prikazuju bogatstvo i diverzitet Balkana. Ovogodišnje izdanje BIWC takmičenja se odvija pod patronatom Opštine Salamina. Nakon takmičenja, u Sofiji će se od 16. do 18. juna 2022. godine održati i Balkan Wine Festival.

Nakon uspešne prve decenije, ovo takmičenje ulazi ambiciozno u narednu deceniju. Galina Niforu, direktor BIWC takmičenja naglašava da ove godine takmičenje ulazi u novu deceniju sa puno optimizma i energije kako bi balkanska vina postala još više prepoznatljiva na svetskoj vinskoj mapi. U ime BIWC tima, ona se zahvaljuje Jorgosu Panagopulosu, gradonačelniku Salamine za njegovu toplu dobrodošlicu i želju da budu domaćin takmičenja BIWC 2022 na ostrvu sa bogatom istorijom.




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


REKORDNI BROJ UZORAKA NA VINSKOM TAKMIČENJU BIWC 2024 PROČITAJ VIŠE


GRAND VIN 2024 - MAKEDONSKI DAVID UZ GOLIJATA PROČITAJ VIŠE


GROW DU MONDE 2024 - BALATON (MAĐARSKA) PROČITAJ VIŠE


ŽUPA 2024 PROČITAJ VIŠE


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade