Aktuelno

Aktuelno / 10/15/2016 / 839

#PROKUPACDAY, DOGODINE U ISTO VREME

ProkupacDay

Hvala vam.

Hvala svima koji ste juče uzeli čašu prokupca u ruke, svima koji ste poverovali, učestvovali i pokazali da može. Hvala svima koji su razumeli zašto je važno da dokažemo da je prokupac velika sorta, da srpski vinari imaju šta da pokažu i da nam je mesto na vinskoj mapi sveta.
Hvala našim prijateljima, novinarima i blogerima, hvala somelijerima, hvala ugostiteljima, hvala nebrojenim vinopijama u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Zlatiboru, Subotici, Aleksandrovcu, Nišu... Hvala Ministarstvu poljoprivrede koje nas je podržalo, hvala Tanjugu, B92, Radio televiziji Vojvodine, Dnevniku i svim drugim medijima koji su juče odvojili svoj prostor za priču o prokupcu.



Hvala i #winelover ekipi, degustatorima, vinskim publicistima, svakom Master of Wine i svima drugima koji su u Skandinaviji, Londonu, Zagrebu, Budimpešti, Cirihu, Banjaluci, Nemačkoj, Sofiji, Njujorku i Skoplju pili i slavili prokupac sa nama.



Napokon, najvažnije je da se zahvalimo vinarima Srbije. Najpre Župljanima zato što su prokupac čuvali i sačuvali, obnovili i uzdigli iz pepela, zatim svima onima u Šumadiji, Pomoravlju, Krajini, Smederevu, Mlavskom rejonu, Valjevu i drugim rejonima koji su sadili, sade i sadiće prokupac i koji ga vraćaju tamo gde mu je mesto. Hvala svim vinarima koji su podržali #ProkupacDay.



Juče, 14. oktobra 2016.godine, društvene mreže zacrvenele su se od prokupca. U preko 50 restorana, vinoteka i vinskih barova, kao i u stotine domova, otvarao se, točio, slavio i pio prokupac.



Važno je da svi zajedno nastavimo, da sutra pričamo priču i o tamjanici, grašcu, probusu, moravi, začinku, smederevki, kadarki... ali i o šumadijskom sovinjonu, moravskom griđu, negotinskom kaberneu, potiskom merlou, fruškogorskom rizlingu i svim drugim autentičnim vinima koja nose osoben karakter regija iz kojih dolaze.


Dogodine, u isto vreme! #ProkupacDay !!!



Prokupac Day organizatori








NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


SPASIMO STARE VINOGRADE SRBIJE PROČITAJ VIŠE


NAŠLI SMO ANTIGONU IZ ORAHOVCA PROČITAJ VIŠE


SRPSKO VINO KOŠTA 100 EUR - I ŠTA ĆEMO SAD? PROČITAJ VIŠE


MOŽE LI VINO BEZ BURETA? IMA LI ALTERNATIVE? PROČITAJ VIŠE


SANTOMAS - CRVENA VINA ISTRE PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade