Aktuelno

Aktuelno / 11/14/2013 / 1061

SRBIJA NA VINSKOJ MAPI EVROPE

Duane Saunders  Plutani čepovi iz čitave vinske Evrope polako dolaze na svoje mesto u okviru projekta o kome je vinopedia već pisala ranije.

Duane Saunders iz Mineapolisa, Minesota (SAD) je uz pomoć plutanih zatvarača iskazao svoju kreativnost i umetnički talenat.

Duane, penzionisani fizikalni terapeut, već godinama se bavi sakupljanjem plutanih zatvarača. Nakon što je jedan stari automobil marke BMW Isetta pokrio plutanim čepovima i prikazao ga na lokalnim manifestacijama, izložbama automobila, dobrotvornim priredbama u Kanzas Sitiju i Mineapolisu, Duane je započeo novu kreaciju od plutanih zatvarača - mapu Evrope na kojoj će za obrise svake države upotrebiti plutane zatvarače baš iz te zemlje.

Ovaj projekat se bliži kraju, a kao što možete videti na slikama, mapa Srbije je konačno popunjena plutanim čepovima sa srpskih vina. Na ovaj način, websajt vinopedia je dao svoj doprinos realizaciji ovog interesantnog projekta.

vinska Srbija vinska Srbija

vinska mapa Balkana vinska mapa Balkana

 

Evropa


Duane se polako približava finalnoj fazi projekta i preostale države na ovoj jedinstvenoj vinskoj mapi za koje još nisu pronađeni plutani čepovi su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Poljska, Češka, Belgija i Holandija.




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


SPASIMO STARE VINOGRADE SRBIJE PROČITAJ VIŠE


NAŠLI SMO ANTIGONU IZ ORAHOVCA PROČITAJ VIŠE


SRPSKO VINO KOŠTA 100 EUR - I ŠTA ĆEMO SAD? PROČITAJ VIŠE


MOŽE LI VINO BEZ BURETA? IMA LI ALTERNATIVE? PROČITAJ VIŠE


SANTOMAS - CRVENA VINA ISTRE PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade