Događaji

Događaji / 01/31/2012 / 894

VINODELJSTVO 2012



Institut za ekonomiku poljoprivrede iz Beograda je organizator prve regionalne konferencije VINODELJSTVO koja se održala 1. i 2. marta 2012.godine u Sremskim Karlovcima, na kojoj su se okupili stručnjaci , vinogradari i vinari sa zajedničkim ciljem da pokrenu nove snage u vinogradarstvu i vinarstvu i doprinesu unapređenju proizvodnje kvalitetnih vina.

Tokom dva dana konferencije, stručnjaci i profesori sa uglednih institucija su obrađivali teme kao što su sadnja i zaštita vinove loze, tehnologija proizvodnje vina, a takođe i vinski turizam, brendiranje vinskih regija i marketing vina. Na skupu je u tom svetlu takođe razmotren i potencijal naših autohtonih sorti vinove loze.

Konferencija se održala pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine.



NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE


VINOPEDIA TOP 10 2023 PROČITAJ VIŠE


PREDAVANJE: O PREPOZNAVANJU SRPSKIH AUTOHTONIH SORTI PROČITAJ VIŠE


SVEČANO OTVARANJE IZLOŽBE VINSKI LETOPIS SRBIJE PROČITAJ VIŠE


ZLATNI ŠUMADIJSKI PEVAC U ISTRI - CMB 2023 PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade