Vesti iz vinarije

Vesti iz vinarije / 09/25/2019 / 1235

VINUM.IN - NOVI HRVATSKI VINSKI MAGAZIN

U zagrebačkom restoranu Fino&Vino predstavljen je novi časopis o vinu, VINUM.IN.  Na svečanoj promociji glavna urednica Dijana Grgić predstavila je  svoje saradnike, vinare i koncept časopisa.   

VINUM.IN će izlaziti tromesečno, a cilj mu je prikazivati vino i sve što se vezuje uz njega. Već u prvom broju vino se povezalo s arhitekturom, poezijom i kolačima. Osim hrvatske vinske scene koja je predstavljena putovanjem kroz kontinentalnu Hrvatsku, Dalmaciju i ostrva, zavirilo se na vinsku scenu u komšiluku (Srbija), a Matija Lesković putovao je do daleke Južne Afrike.  Temu broja -   rajnski rizling   - predstavio je Ivo Kozarčanin, Tomislav Radić je čitaocima pripremio tekst o kraljevini, a  Željko Suhadolnik prenio je čitaocima svoje bogato iskustvo vinskih putovanja po inostranstvu. Marija Vukelić je u rubrici „Vino na visokoj potpetici“  ugostila enologa Evu Krištof  te intervjuisala Željka Suhadolnika u rubrici „Razgovor s vinom o vinu“.  Ivana Erhardt Draganić kroz rubriku „Vinska mušica“ predstavila je vina Slavonije i Baranje, dok je dr. Nina Levičnik, prikazala vinsku arhitekturu na primeru jedne hrvatske vinarije, a  Domagoj Jakopović Ribafish ispričao je kako nastaje bajkovito vino Potribica vinarije Boškinac. Moderni dizajn časopisa najbolji je pokazatelj smjera u kojem se ide, a za odlične fotografije pobrinuo se urednik fotografije Julio Frangen.  


 

Drugačiji, moderan, zanimljiv i edukativan časopis već od sledećeg broja će svoje mesto pronaći na kioscima kako bi bio dostupan svim vinoljupcima.  Prvi broj, kao posebno izdanje, distribuira se slanjem besplatnog primerka na adrese vinara, restorana, wine barova, vinoteka, hotela, vinskih udruženja i mnogobrojnih vinoljubaca.

Na promociji su gosti imali priliku probati i neka vina, penušavce i rakije koji su predstavljeni i u časopisu.

Uskoro se očekuje i web izdanje gde će se časopis moći on-line prolistati, a sam web bit će u formi vinskog portala  na kojem će se pratiti aktuelnosti između dva broja.

(PR)




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


VRANAC MEĐU NAJGORE OCENJENIM VINIMA U RUSIJI PROČITAJ VIŠE


ONLINE SPOJ HVARSKIH VINA I SIREVA U HOLANDIJI PROČITAJ VIŠE


DAN PROKUPCA 2021 PROČITAJ VIŠE


PREMIJERA ETIKETE CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD 2018 PROČITAJ VIŠE


TIKVEŠ I FESTIVAL MLADOG VINA U ONLINE IZDANJU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade