Događaji

Događaji / 02/18/2020 / 274

BEOWINE FAIR 20.02.2020. - 23.02.2020.

Pod kupolama Beogradskog sajma će se od 20. do 23. februara 2020. godine  na BeoWine Fair-u okupiti domaći i regionalni proizvođači vina, uvoznici i distributeri, proizvođači rakija i drugih pića.

Pored srpskih vina, BeoWine Fair će ove godine predstaviti vina iz još 13 zemalja: Gruzije, Italije, Nemačke, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Crne Gore, Severne Makedonije, Poljske, Turske, Austrije i Bosne i Hercegovine. 

Duga tradicija vinarstva u Gruziji čini ovo piće neraskidivim delom nacionalnog identiteta ove zemlje, a pravljenje vina u “kvevri” glinenim amforama dospelo je i na UNESCO listu kulturne baštine sveta. Vina iz ove zemlje biće predstavljena na Sajmu BeoWine 2020, u skladu sa željama mnogih ljubitelja vina u Srbiji, kojima je enološko blago Gruzije do sada bilo nedostupno. Italija, zemlja vina koja su kod nas veoma popularna, imaće zajednički nastup na štandu koji će zastupati sve regije Italije, pa samim tim biće predstavljena široka paleta etiketa. Iz Hrvatske očekujemo nastup vinarija Pelješca i Istre, na zajedničkom štandu, kao i pojedinačni nastup izlagača maslinovog ulja iz regije Istre.

Radno vreme sajma: od 10h-19h

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara. 

Parking: 200 dinara po satu

Prateći program:

(PR)
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


BALKANSKO VINSKO TAKMIČENJE (BIWC) BIĆE ODRŽANO U SEPTEMBRU PROČITAJ VIŠE


FESTIVAL TRAMINCA U ILOKU PROČITAJ VIŠE


VINSKA SCENA SRBIJE PONOVO OŽIVELA PROČITAJ VIŠE


BIWC 2020 - BALKANSKA VINA POBEĐUJU! PROČITAJ VIŠE


KRUNISANA KADARKA - KADARKA GRAND PRIX 2020 KIŠKEREŠ PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade