Događaji

Događaji / 02/15/2012 / 966

BEOWINE FAIR 23.- 26.02.2012. 

Hala 2 Beogradskog sajma je i ove godine u periodu od 23. do 26. februara 2012. godine bila rezervisana za vinare, vinogradare i sve ljubitelje i poštovaoce vina iz Srbije i mnogih drugih zemalja. Na ovogodišnjem 3.  Međunarodnom sajmu vina - BEOWINE FAIR 2012, učestvovalo je više od 120 izlagača iz naše zemlje i inostranstva, koji su predstavili 300 vinskih etiketa, kao i prateću opremu za vinarije, vinske podrume i vinoteke.

Sajam je organizovao Beogradski sajam u saradnji sa Udruženjem vinara i vinogradara Srbije VIVIS i udruženjem "Srpsko vino". Ove godine, organizatori Sajma su stavili naročit naglasak na srpska vina i domaće vinarije, tako da su se svi ljubitelji domaćih vina mogli upoznati sa novostima i kupiti ili degustirati vina na štandovima naših renomiranih vinarija kao što su Aleksandrović, Kovačević, Mačkov podrum, Stemina, itd. Za naročitu pohvalu je prisustvo i zajednički nastup lokalnih udruženja vinara iz Župe i Timočke krajine, Velike Hoče i vinara iz Sremskih Karlovaca. Ove godine su po prvi put nastupili na sajmu i vinarija Zvonko Bogdan sa Palića, vinarija Aleksić iz Vranja, Trivunović iz Erdevika, Galot iz Banatskog Karlovca.

Za sve ljubitelje vina koji su poželeli da zadovolje radoznalost i probaju nešto novo, tu su i vinarije iz sela Zeoke kod Lazarevca, koje se trude da povrate staru slavu i da Lazarevac i kolubarski kraj opet budu prepoznatljivi po lokalnim vinima, a ne samo po uglju.

Za vreme trajanja sajma, održan je  i Challenge Cup na kom su proglašena najbolja vina sajma u 6 kategorija. U sklopu Sajma, organizovano je ukupno 30 sati pratećih programa: kratki kursevi za posetioce o poznavanju vina i vinskom bontonu, promocije knjiga, predavanja o geografskom poreklu, slaganju vina i hrane, itd.

Pod pokroviteljstvom Privredne komore Beograda i Beogradskog sajma, organizovana je i donatorska  večera sa aukcijom arhivskih vina, od koje je prikupljeni novac doniran Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Sremčici.

Sajam je prvog dana bio otvoren za posetioce od 10-18h; drugog i trećeg dana od 10-19h, a četvrtog dana od 10-17h.

Cena ulaznice je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu - 300 dinara.

 

 

 

 

 

 

 

 NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


REKORDNI BROJ UZORAKA NA VINSKOM TAKMIČENJU BIWC 2024 PROČITAJ VIŠE


GRAND VIN 2024 - MAKEDONSKI DAVID UZ GOLIJATA PROČITAJ VIŠE


GROW DU MONDE 2024 - BALATON (MAĐARSKA) PROČITAJ VIŠE


ŽUPA 2024 PROČITAJ VIŠE


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade