Vesti iz vinarije

Vesti iz vinarije / 08/02/2019 / 156

BEOWINE SAJAM VINA 21.02.2019. - 24.02.2019.

Međunarodni sajam vina BeoWine se održava po deseti put od 21. februara do 24. februara 2019. godine u okviru Beogradskog sajma zajedno sa 41. Međunarodnim sajmom turizma.

Za 10 godina postojanja, sajam je izgradio ugled i nezamenljivu poziciju u Srbiji i u regionu kao mesto za plasiranje poznatih i novih vinskih ukusa. Od ove godine, Sajam vina BeoWine održava se u novom ruhu, sa proširenim konceptom i ambicijom ne samo da ostane najveći vinski događaj u zemlji, već i da u svakom pogledu,  i organizaciono i kvalitetom izlagača i pratećih programa, prati uspon vinske Srbije.

Najugledniji domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i kompanije koje distribuiraju „piće bogova“, kao i proizvođači rakija,predstaviće se na BeoWine-u u halama 3 i 3A, a u ponudi sajma je i kompletna, najsavremenija oprema za vinarstvo i vinogradarstvo.

 181 izlagač iz 11 zemalja

Za učešće na BeoWine-u ove godine izlagači su pokazali veliko interesovanje. Pored domaćih i stalnih učesnika i vinarija iz Italije, Hrvatske, Bugarske, Poljske, Bosne i Hercegovine, itd, prvi put na Sajmu BeoWine svoje predstavnike imaće vinarije iz Turske i Austrije, a na sajam su se vratile Slovenija i Makedonija, te ćemo ponovo imati priliku da probamo slovenačka i makedonska vina.

Prvi put na Sajmu BeoWine svoje predstavnike imaće vinarije iz Turske, Austrije i BiH.

Srbija na vinskoj mapi sveta

Sajamska atmosfera je nezamenljiv ambijent u kome se inostranim učesnicima i posetiocima prikazuje jasna slika vinske karte Srbije, najboljih proizvoda sa bogatom tradicijom i spremnost za plasman na svetsku scenu.

Uz sve uslove da postane značajna destinacija na vinskoj mapi sveta,  Srbija pokazuje vitalnost ka unapređivanju grana voćarstva i poljoprivrede i komercijalnog aspekta koji je neophodan za omasovljavanje i veću ekspanziju proizvoda.

Sajam vina BeoWine iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje i u novom izdanju ide u korak sa globalnim trendom – ekspanzijom konzumiranja vina, promovisanja vinske kulture i vinskog turizma u cilju podsticaja razvoja vinarstva i vinogradarstva.

Manifestacija je šansa da se proizvođači sretnu i umreže sa distributerima i izađu na nova tržišta. Uz nastojanje organizatora da unapredi poslovnu posetu, atraktivnom promocijom ponude daje se doprinos kvalitetnom predstavljanju učesnika i njihovog poslovnog imidža. 

Prateći program – Hala 3

Po prvi put na Sajmu vina biće otvoren i adekvatno opremljen u svrhe pratećeg programa galerijski prostor hale 3, koji će ugostiti g-đu Anu Paka, švedsku somelijerku i eksperta za balkanska vina, kao i g-dina Nicklasa Forslunda.

Moderator predavanja biće g-din Jovan Radomir, novinar i putopisac.

Drugog dana sajma, u goste dolazi Lorenza Scollogeneralni brend ambassador La Bottega, slavne italijanske vinarije u kojoj nastaje vrhunski prosecco, te će od 18h voditi Master Class na temu Zavodničke moći mehurića u proseku.

 Prijave zainteresovanih slati na adresu organizatora  BeoWine: zdenka.kostic@sajam.rs

Radno vreme Sajma vina BeoWine:

ČET-SUB, 21-23. februar: 10:00 – 19:00
NED, 24. februar 10:00 – 18:00

Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 RSD, grupna ulaznica  300 RSD,  grupna ulaznica za đake i studente 300 RSD

Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 1.500 RSD

Čaša za degustaciju vina 300 RSD

Parking: 200 RSD/sat.

(PR tekst)
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


DALEKO JE MORE, ALI MALVAZIJA NIJE PROČITAJ VIŠE


PRIČA SA ZAPADNE STRANE - VINARIJA ILIĆ-NIJEMČEVIĆ PROČITAJ VIŠE


VINARIJA AVEN - BOŽANSKA ENERGIJA IZ INĐIJE PROČITAJ VIŠE


KINESKO ZLATO ZA TIKVEŠOVA VINA PROČITAJ VIŠE


VINORODNA ŠUMADIJA PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade