Događaji

Događaji / 02/18/2022 / 733

FRANKOVKA GRAND TASTING 2022

Frankovka, blaufrankisch, lemberger, frankonija, modra frankinja, kekfrankoš - pod ovim nazivima ćemo je naći u celoj regiji centralne Evrope, a 30.marta u Pečuju u Mađarskoj će se održati potraga za najboljom frankovkom regije tj. Frankovka Grand Tasting 2022.

Ovo ocenjivanje vina od sorte frankovka se održava u organizaciji mađarskog vinskog magazina PÉCSI BOROZÓ (pecsiborozo.hu). Vina ocenjuje međunarodni žiri, a celokupni rezultati ocenjivanja će biti objavljeni na stranicama magazina kao i u zasebnoj PDF publikaciji (na mađarskom i na engleskom jeziku) u toku meseca aprila.

Ovo je izuzetna prilika da se skrene pažnja na  ovu sortu vinove loze koja je zastupljena u svim državama centralne Evrope a ujedno i promoviše kao regionalna sorta od koje nastaju vina odličnog kvaliteta.

Prijava za FRANKOVKA GRAND TASTING 2022 se nalazi na linku: https://pecsiborozo.hu/pecsi-borozo/menu/fomenu/nevezesi-lapok-mustra-tesztek-borszalon.html

Kotizacija za ocenjivanje: 20 EUR po dostavljenom uzorku.

Potrebno je dostaviti za svaki uzorak 2 boce vina.

Rok za prijavljivanje je 28. februar 2022. godine.

Adrese za dostavu vina:

U Pečuju: Pannon Borbolt Kft. 7625 Pečuj, Nyírfa u. 18., kontakt: Zoltán Győrffy, +36 70 311 98 35

U Budimpešti, kontakt: Daniel Ercsey, +36 30 395 0772




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


REKORDNI BROJ UZORAKA NA VINSKOM TAKMIČENJU BIWC 2024 PROČITAJ VIŠE


GRAND VIN 2024 - MAKEDONSKI DAVID UZ GOLIJATA PROČITAJ VIŠE


GROW DU MONDE 2024 - BALATON (MAĐARSKA) PROČITAJ VIŠE


ŽUPA 2024 PROČITAJ VIŠE


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade