Vesti iz vinarije

Vesti iz vinarije / 12/01/2020 / 832

PREMIJERA ETIKETE CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD 2018

U skladu sa tradicijom koja datira iz 1945. godine, jedan poznati umetnik svake godine ima potpunu slobodu da kreira etiketu za vino iz naredne berbe vinarije Chateau Mouton Rothschild koje izlazi na tržište.

Vlasnici vinarije Chateau Mouton Rothschild su ove godine angažovali kineskog slikara i pisca Ksu Binga (Xu Bing) rođenog 1955. godine u Čungkingu. On u svojim radovima stvara poetiku koja je pod snažnim uticajem jezika, kaligrafije i aktuelnih društvenih tema savremenog sveta. 

Njegovi radovi predstavljaju susret kultura, jer je stvorio jedinstveni kaligrafski izraz u kom se latinična slova prikazuju prema pravilima kineske kaligrafije. U skladu sa tim, na novoj etiketi Chateau Mouton Rothschild 2018 je prikazan njegov rad na kom su ispisane dve reči: Mouton i Rothschild. Karaktere je on lično osmislio, a pažljivim posmatranjem se mogu uočiti pojedinačna slova na isti način kao što ljubitelj vina otkriva pojedinačne arome i ukuse u vinu.




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


VRANAC MEĐU NAJGORE OCENJENIM VINIMA U RUSIJI PROČITAJ VIŠE


ONLINE SPOJ HVARSKIH VINA I SIREVA U HOLANDIJI PROČITAJ VIŠE


DAN PROKUPCA 2021 PROČITAJ VIŠE


PREMIJERA ETIKETE CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD 2018 PROČITAJ VIŠE


TIKVEŠ I FESTIVAL MLADOG VINA U ONLINE IZDANJU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade