Događaji

Događaji / 12/29/2022 / 686

SAJAM VINA WINEOS 2023 U OSIJEKU

Osmo izdanje WineOS osiječkog sajma vina, delicija i ugodnog življenja održaće se već uobičajeno na samom početku godine 13. i 14. januara 2023. godine u dvorani Gradski vrt u Osijeku (Hrvatska).

Ljubitelji vina će moći da uživaju u vinima istočne Hrvatske i šire regije na skoro 2000 kvadratnih metara izložbenog prostora, a na njima će se predstaviti više od 100 izlagača.

Naglasak je na lokalnim vinarima iz Slavonije i Podunavlja, a uz njih i vinarije iz drugih krajeva Hrvatske. Iz regije će biti najzastupljenije vinarije iz Bosne i Hercegovine i Srbije, sa naročitim fokusom na vina sa Fruške gore i Srema.

Ulaznice za sajam će se moći kupiti na ulazu u dvoranu i u pretprodaji.

Jedan od najvećih mamaca za brojne ljubitelje vina će biti vinske radionice u organizaciji poznatog vinskog autora Željka Garmaza. Najveći novitet je što se ove godine program radionica odvija tokom 3 dana, odnosno 12, 13. i 14. januara. Ukupno 11 radionica sa zanimljivim, ekskluzivnim i privlačnim temama, vinarima i vinima.

U četvrtak, 12. januara program radionica započinju u 15h predstavnici Belja, jedne od najvećih vinarija istočne Hrvatske degustacijom arhivskih vina uz zanimljive priče koje prate njihov nastanak. Od 16.30h somelijer i vinar Klaudio Jurčić će govoriti o svojim vinskim prijateljstvima uz degustaciju svojih vina. Poslednja radionica u 18h će predstaviti čuvenog vinara iz Vilanja a vinarija Atila Gere će ljubitelje vina povesti kroz vertikalu crvene kupaže sa položaja Kopar.

U petak 13. januara na rasporedu su četiri radionice a program u 13h otvara Đanfranko Kozlović s vertikalom svojih malvazija. U 14.30h posetioci će imati priliku upoznati se sa još jednim vinarom iz Istre, Brunom Trapanom i njegovim Uroborosom. Nakon Istre, od 16h se fokus prebacuje na Frušku goru i vinariju Erdevik koja će prezentirati vertikalu nagrađivanog šardonea Omnibus Lector. Za kraj dana, od 17.30h počinje priča o selu Umčani iz vrgoračkog kraja i braći Gašpar.

Subota 14. januar ponovo donosi 4 vrhunske radionice. U 13h posetioci će imati priliku da se upoznaju sa vrhunskim pošipima iz hrvatske vinarije Majka Grgića. Sat i po kasnije, na rasporedu je priča o širenju vinarije Galić u Dalmaciju te upoznavanju "morskog ega" Joze Galića. U 16h počinje radionica naročitih kadarki iz podruma Oskara Maurera. Kraj programa je posvećen hercegovačkoj vinariji Nuić i tamošnjoj sorti trnjak.

Cena pojedinačnih ulaznica za radionice je 150 ili 200 kuna (zavisno od radionice), dok dnevni paketi koštaju 500 kuna. Ulaznice se mogu kupiti samo u pretprodaji u vinoteci Vinita. Prijave se mogu napraviti na email wineos.festival@gmail.com ili putem telefona 098/1747108.

Više detalja na internet stranici WineOS-a https://wineos.info/




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


REKORDNI BROJ UZORAKA NA VINSKOM TAKMIČENJU BIWC 2024 PROČITAJ VIŠE


GRAND VIN 2024 - MAKEDONSKI DAVID UZ GOLIJATA PROČITAJ VIŠE


GROW DU MONDE 2024 - BALATON (MAĐARSKA) PROČITAJ VIŠE


ŽUPA 2024 PROČITAJ VIŠE


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade