Vesti iz vinarije

Vesti iz vinarije / 11/27/2020 / 777

TIKVEŠ I FESTIVAL MLADOG VINA U ONLINE IZDANJU

20. novembra je podignuta zdravica u susret tradicionalnom okupljanju na Festivalu mladih vina koje organizuje makedonska vinarija Tikveš. Zbog epidemioloških razloga, festival je ove godine realizovan online, a organizatori ističu da je ovo online druženje privuklo 2000 posetilaca na zoom platformi i više od 14.000 pregleda na FB stranici vinarije Tikveš. 

U muzičkom programu su učestovali Vlatko Stefanovski, Tijana Dapčević, The Frajle, Rade Šerbedžija, Udruženje džez muzičara iz Makedonije i ličnosti iz vinskog sveta i biznisa.

Nazdravljali su Tikveš vinu gosti: Pau Roca, Peter McCombie MW, Caroline Gilby MW, Vuk Vuletić, Philippe Cambie, Milčo Mančevski i mnogi drugi.

Emocije koje su bile prisutne tokom trajanja programa od dva i po sata prenosile su se između vinarije u Kavadarcima i Centra vinske kulture Wine Q u Beogradu, a pratili su ljubitelji vina iz celog regiona i mnogih zemalja širom sveta.

Stručnjaci su dočarali proizvodnju kvalitetnog vina, novu berbu, ali i tradiciju i ocenjivanje vina.

Ovo je bio događaj koji je imao za cilj da pokaže da granice i epidemije ne mogu da budu prepreka da se nazdravi. Ove godine je to bilo online, ali se  organizatori nadaju da će već sledeće godine opet biti lično. 

(PR objava)




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


VRANAC MEĐU NAJGORE OCENJENIM VINIMA U RUSIJI PROČITAJ VIŠE


ONLINE SPOJ HVARSKIH VINA I SIREVA U HOLANDIJI PROČITAJ VIŠE


DAN PROKUPCA 2021 PROČITAJ VIŠE


PREMIJERA ETIKETE CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD 2018 PROČITAJ VIŠE


TIKVEŠ I FESTIVAL MLADOG VINA U ONLINE IZDANJU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade