Događaji

Događaji / 05/17/2023 / 506

VINOLJUBAC - RAZOTKRIVANJE SRBIJE VOL. 1

VINOLJUBAC - Salon odabranih vina

Razotkrivanje Srbije Vol. 1

20. maj, 2023 @Fabrika Events, Beograd

Vinoljubac je salon odabranih vina od strane somelijera i autora poznate instagram stranice @dnevnadozavina, Aleksandra Marinkovića. Među mnogobrojnim vinskim događajima, Salon Vinoljubac izdvaja se drugačijim konceptom koji podrazumeva vođenu degustaciju odabranih vina. Tema prvog Vinoljubac salona je Razotkrivanje Srbije Vol. 1, i biće predstavljena 42 srpska vina, različitih stilova.

Salon se održava u FABRIKA events centru, u Beogradu. Adresa je Poenkareova 32 (ex Bul. Despota Stefana 115).

Zašto odabrana vina? Glavni cilj salona je da ograničenom broju učesnika pruži vođenu degustaciju oko 40 odabranih vina, sa akcentom na otkrivanju novih stilova vina, edukaciji i uživanju.

Zašto ograničeno? Glavni cilj je fokus. Organizator salona ne želi  500 vina i 1000 posetilaca. Ne želi gužvu i guranje. Ne želi da od 500 vina ljudi probaju 10-15, i to nasumično.

Šta znači vođena degustacija? Ljubitelji vina dobiće jasan plan i redosled degustacije. Svako vino biće prezentovano od strane somelijera uz sugestiju zašto je izabrano, po čemu se izdvaja, gde može da se kupi i po kojoj ceni.

O autoru salona: Aleksandar Marinković, sertifikovani somelijer i vinski edukator

"Kada otvorite Instagram i ukucate Dnevna doza vina, otvoriće se stranica sa više od 56.000 pratilaca. Iza nje, već šest godina, stoji Aleksandar Marinković, pristojni, obrazovani, duhoviti i kreativni vinski edukator, bloger i influenser. Neopterećen viškom sujete, iskren ali dobronameran, istinski erudita, očigledno zna kako se komunicira i kako se utiče na generaciju konzumenata koji znanja usvajaju kroz društvene mrežei digitalne medije. Sa podjednakom strašću govori o vinskim regijama, i o čašama, i o uparivanju, o istoriji, o sortama, nikada banalno, uvek informativno i sa dozom humora. Zbog svega toga je Marinković postao jedna od najvažnijih figura za širenje vinske kulture u Srbiji. Na sve to, izgleda kao da je tek počeo! Zato je Aleksandar Marinković vinsko lice godine za 2022." (Magazin Vino i Fino, decembar 2022.)




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


GROW DU MONDE 2024 - BALATON (MAĐARSKA) PROČITAJ VIŠE


ŽUPA 2024 PROČITAJ VIŠE


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE


VINOPEDIA TOP 10 2023 PROČITAJ VIŠE


PREDAVANJE: O PREPOZNAVANJU SRPSKIH AUTOHTONIH SORTI PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade