Događaji

Događaji / 07/14/2020 / 190

BALKANSKO VINSKO TAKMIČENJE (BIWC) BIĆE ODRŽANO U SEPTEMBRU

Usled nestabilne epidemiološke situacije u regiji, organizatori su saopštili da je ovogodišnje izdanje Balkans International Wine Competition odloženo do jeseni. Grad domaćin ovogodišnjeg takmičenja je Beograd, a novi termin takmičenja je od 9. do 11. septembra 2020. godine. Takođe, potvrđeno je da će se festival balkanskih vina održati u periodu od 17. do 19. septembra u Sofiji, na prostoru ispred Nacionalne palate kulture. To će ujedno biti i prilika da se objave pobednici ovogodišnjeg takmičenja. 

Galina Niforu, direktor BIWC, je istakla "da balkansko vinsko takmičenje i festival nisu samo takmičenje ili vinska manifestacija, već prilika da se okupe svi koji se bave vinima - proizvođači, trgovci, kritičari, ljubitelji. Izuzetno je važno naglasiti da to nisu samo profesionalne vinske manifestacije, već i mogućnost da publika iz Evrope upozna i proba nova vina iz naše regije. Iako je 2020. godina puna izazova, uspećemo da učinimo ovogodišnje izdanje BIWC još glamuroznijim i uspešnijim nego prethodna izdanja zahvaljujući našim partnerima."

 
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


WINE GARDEN 2020 U BEOGRADU - 19.09.2020.-20.09.2020. PROČITAJ VIŠE


SALON ŽENSKIH VINA 18.09.2020. PROČITAJ VIŠE


USPEH VINA IZ ISTOČNE EVROPE NA CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2020 PROČITAJ VIŠE


10 "BEST OF SHOW" NAGRADA NA BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION 2020 PROČITAJ VIŠE


NINGSJA, SVETSKA PRESTONICA VINA 2021. GODINE     PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade