Događaji

Događaji / 07/14/2020 / 991

BALKANSKO VINSKO TAKMIČENJE (BIWC) BIĆE ODRŽANO U SEPTEMBRU

Usled nestabilne epidemiološke situacije u regiji, organizatori su saopštili da je ovogodišnje izdanje Balkans International Wine Competition odloženo do jeseni. Grad domaćin ovogodišnjeg takmičenja je Beograd, a novi termin takmičenja je od 9. do 11. septembra 2020. godine. Takođe, potvrđeno je da će se festival balkanskih vina održati u periodu od 17. do 19. septembra u Sofiji, na prostoru ispred Nacionalne palate kulture. To će ujedno biti i prilika da se objave pobednici ovogodišnjeg takmičenja. 

Galina Niforu, direktor BIWC, je istakla "da balkansko vinsko takmičenje i festival nisu samo takmičenje ili vinska manifestacija, već prilika da se okupe svi koji se bave vinima - proizvođači, trgovci, kritičari, ljubitelji. Izuzetno je važno naglasiti da to nisu samo profesionalne vinske manifestacije, već i mogućnost da publika iz Evrope upozna i proba nova vina iz naše regije. Iako je 2020. godina puna izazova, uspećemo da učinimo ovogodišnje izdanje BIWC još glamuroznijim i uspešnijim nego prethodna izdanja zahvaljujući našim partnerima."

 




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


REKORDNI BROJ UZORAKA NA VINSKOM TAKMIČENJU BIWC 2024 PROČITAJ VIŠE


GRAND VIN 2024 - MAKEDONSKI DAVID UZ GOLIJATA PROČITAJ VIŠE


GROW DU MONDE 2024 - BALATON (MAĐARSKA) PROČITAJ VIŠE


ŽUPA 2024 PROČITAJ VIŠE


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade