Događaji

Događaji / 11/19/2020 / 275

EVROPSKO PRVENSTVO SOMELIJERA STIŽE U BEOGRAD

Udruženje somelijera Srbije SERSA nastavlja svoje aktivnosti na međunarodnoj sceni uprkos pandemiji. Nakon nedavno održane online godišnje sednice Skupštine ASI (međunarodne asocijacije somelijera), prihvaćena je kandidatura Srbije da se naredno Evropsko prvenstvo somelijera održi u Beogradu.


Po svoj prilici se SERSA pokazala kao dobar organizator i domaćin 2018. godine kada je Beograd bio domaćin Balkanskom takmičenju somelijera i 2016. godine kada je u Srbiji održana i godišnja skupština ASI. Samim tim Beograd i Srbija ostaju u fokusu kada je u pitanju svetska somelijerska scena.

Sledeće Evropsko prvenstvo somelijera će se održati 2023. ili 2024. godine. Dilema oko tačnog termina ostaje zbog nepoznanice kako će se razvijati situacija sa koronom u svetu. U svakom slučaju, izvesno je da će se najbolji evropski somelijeri okupiti u Beogradu i ujedno dobiti priliku da se bolje upoznaju sa vinima Srbije.
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


VINSKO PROLEĆE U HRVATSKOJ BEZ KORONE? PROČITAJ VIŠE


FOTO PRIČA: DAN SVETOG TRIFUNA U VINOGRADIMA SRBIJE - 14.02.2021. PROČITAJ VIŠE


12. SAJAM VINA BEOWINE U NOVOM TERMINU PROČITAJ VIŠE


LUKSEMBURG DOMAĆIN TAKMIČENJA CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2021 PROČITAJ VIŠE


SKOPLJE PRESTONICA BALKANSKIH VINA U 2021. GODINI PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade