Događaji

Događaji / 04/29/2022 / 347

MEĐUNARODNI FESTIVAL VINA ŽUPA 2022

Župski vinari će 1.maja 2022. godine dočekati  ljubitelje vina i kolege vinare iz drugih vinskih regija na 13. izdanju Međunarodnog festivala vina Župa 2022. Svečano otvaranje je zakazano za 12h u prostoru Župskog dvora. Ulaz je besplatan, a Riedel čaše se iznajmljuju po ceni od 400 dinara.

U sklopu festivala, prof.dr. Bojan Duduk će u 14h održati predavanje na temu "Fitoplazma Srbije - juče, danas, sutra", dok će Saša Paunović u 15.30h predstaviti "Plan prezentacije vinarija po vinogradarskim rejonima sa aspekta vinskog turizma".

Posetioci će imati priliku da se na licu mesta upoznaju sa vinima iz čitave Župe, kao i sa vinima gostujućih vinarija iz drugih vinskih regija i odaberu svoje favorite među 90 izlagača (vina, delikates, itd)

Prijatelji festivala su Udruženje vinara Župe i Udruženje vinara Tri Morave, a pokrovitelj je Opština Aleksandrovac.
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


VINOLJUBAC - RAZOTKRIVANJE SRBIJE VOL. 1 PROČITAJ VIŠE


NAJBOLJE VINO BANATA 2023 PROČITAJ VIŠE


11 MINUTA JE DOVOLJNO ZA TROFEJ - CMB 2023 U SEGMENTU ROZE VINA PROČITAJ VIŠE


TRIVANOVIĆ SPREMAN ZA LETO PROČITAJ VIŠE


GRAND TASTING 2023 PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade