Događaji

Događaji / 07/31/2021 / 809

PRIJAVE ZA DANUBE WINE CHALLENGE 2021

Organizatori vinskog takmičenja Danube Wine Challenge 2021 (koje se održava u Slovačkoj (Chateau Bela) od 20. do 24. oktobra 2021. godine a posvećeno je vinima iz podunavskih zemalja) su pozvali vinare iz vinskih regija koje se nalaze u blizini reke Dunav da sa svojim vinima uzmu učešća na takmičenju za najbolja vina Podunavlja. Podunavske zemlje dele istorijsku, kulturnu, vinarsku i gastronomsku tradiciju. 

Panel sudija na takmičenju uključuje priznate međunarodne vinske eksperte: enologe, somelijere, vinske kritičare i novinare, nosioce titule Master of Wine, itd. 

Pored srebrnih, zlatnih i velikih zlatnih medalja, na takmičenju će najboljim vinima biti dodeljena i nagrada Vinofed (za najbolje suvo mirno vino), trofej za najbolju frankovku dunavske regije i za najbolji zeleni veltlinac dunavske regije. Od ove godine će se posebna nagrada dodeljivati i za najbolje oranž vino Podunavlja.

Prijave vina za takmičenje su moguće u periodu od 19. jula do 1. oktobra, 2021. godine. Kotizacija za učešće na takmičenju iznosi 40 EUR (PDV nije uključen) po uzorku.

Prijavljivanje vina za takmičenje se može izvršiti online preko websajta takmičenja na web adresi:  https://www.elwis.cz/en/danube-wine-challenge-2021-international-wine-competition




 




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE


VINOPEDIA TOP 10 2023 PROČITAJ VIŠE


PREDAVANJE: O PREPOZNAVANJU SRPSKIH AUTOHTONIH SORTI PROČITAJ VIŠE


SVEČANO OTVARANJE IZLOŽBE VINSKI LETOPIS SRBIJE PROČITAJ VIŠE


ZLATNI ŠUMADIJSKI PEVAC U ISTRI - CMB 2023 PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade