Događaji

Događaji / 04/26/2022 / 94

PRIJAVE ZA DANUBE WINE CHALLENGE 2022

Organizatori vinskog takmičenja Danube Wine Challenge 2022 (koje se održava u Slovačkoj (Chateau Bela) od 1. do 4. juna 2022. godine, a posvećeno je vinima iz podunavskih zemalja) su pozvali vinare iz vinskih regija koje se nalaze u blizini reke Dunav da sa svojim vinima uzmu učešća na takmičenju za najbolja vina Podunavlja. Podunavske zemlje dele istorijsku, kulturnu, vinarsku i gastronomsku tradiciju.

Panel sudija na takmičenju uključuje priznate međunarodne vinske eksperte: enologe, somelijere, vinske kritičare i novinare, nosioce titule Master of Wine, itd.

Pored srebrnih, zlatnih i velikih zlatnih medalja, na takmičenju će najboljim vinima biti dodeljena i nagrada Vinofed (za najbolje suvo mirno vino), trofej za najbolju frankovku dunavske regije i za najbolji zeleni veltlinac dunavske regije. Takođe se dodeljuje i posebna nagrada za najbolje oranž vino Podunavlja.

Prijave vina za takmičenje su moguće u periodu  do 20. maja, 2022. godine. Kotizacija za učešće na takmičenju iznosi 50 EUR (PDV nije uključen) po uzorku.

Prijavljivanje vina za takmičenje se može izvršiti online preko websajta takmičenja na web adresi: 

https://danubewine.sk/en/

 

U prilogu je i promotivni video sa prošlogodišnjeg izdanja takmičenja Danube Wine Challenge:

 
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


TRAMINAC JE NAŠ LJUBIMAC PROČITAJ VIŠE


FRANC DU MONDE 2022 U MAĐARSKOJ PROČITAJ VIŠE


KONFERENCIJA O GRAŠEVINI U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE


CMB 2022 U POTRAZI ZA NAJBOLJIM PENUŠAVCIMA PROČITAJ VIŠE


ZEMUNSKI SALON VINA 2022 PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade