Događaji

Događaji / 09/18/2021 / 444

PRO KUP AC MTB MARATON U ŽUPI U SLAVU PROKUPCA

Biciklistički klub Župa se uključio ove godine u obeležavanje Međunarodnog dana prokupca pa će se 10. oktobra 2021. godine u Aleksandrovcu okupiti ljubitelji biciklizma da po obodima župskih bregova pokrivenih vinogradima sa pogledom na vrhove Kopaonika, Jastrepca, Goča i Željina pređu staze kojima su vekovima hodili župski vinogradari u vreme berbe.


Biciklistička trka PRO KUP AC MTB MARATON je namenjena kako za profesionalne bicikliste tako i za rekreativce. Na raspolaganju su dve staze: mali maraton dužine 23km i veliki maraton dužine 43 km. Na svakoj stazi će se voziti u tri kategorije: MTB bicikl, električni bicikl i GRAVEL bicikl.

Trka počinje u 11h, a finiš će biti taman na vreme da se biciklisti okrepe i nastave druženje uz čašu prokupca ispred Muzeja vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu gde će najbolji župski vinari izložiti svoja vina od prokupca.

Prijavu za trku možete naći na linku: https://www.zupainfo.rs/prokupac-mtb-marathon-2021/
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


PRIPREMITE SE ZA NOVO IZDANJE WINEOS U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE


REGIONALA U BEOGRADU 13. NOVEMBRA 2021. GODINE PROČITAJ VIŠE


PROKUPAC UZ GASTRONOMSKI VATROMET HOME PROČITAJ VIŠE


AGRONET KURS ZA VINARE I VINOGRADARE 07.10.2021. - 09.10.2021. PROČITAJ VIŠE


ŽUPSKA VINSKA TRKA U ZNAKU PROKUPCA PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade