Događaji

Događaji / 09/19/2021 / 1102

ŽUPSKA VINSKA TRKA U ZNAKU PROKUPCA

Ovogodišnja proslava Međunarodnog dana prokupca u Župi je osmišljena sa idejom da se pored Karavana prokupca koji će se održati 10. oktobra na platou ispred Muzeja vinarstva i vinogradarstva takođe skrene pažnja na čuvene župske vinograde.
Stoga će se u subotu, 9. oktobra, u susret obeležavanju Dana prokupca, održati peto izdanje Župske vinske trke, manifestacije za ljubitelje trčanja koja će ih povesti stazama od 13km i 22km i upoznati sa lokalnim vinogradima i najboljim položajima na kojima vekovima stoluje prokupac. Tokom trke, učesnici će imati priliku da naprave kratak predah i da se okrepe na štandovima župskih vinarija, a svakako i da probaju najbolje lokalne prokupce. Start trke je u 11h ispred Muzeja vinarstva i vinogradarstva, a cilj u centru Aleksandrovca kod fontane.


Organizator Župske vinske trke je udruženje "Domovina" iz Aleksandrovca.

 

Iskoristite priliku da provedete uzbudljiv vikend u Župi, obiđete župske vinograde i vinarije i probate vina od prokupca tokom Karavana prokupca 10. oktobra 2021. godine.

Prijavljivanje za Župsku vinsku trku se vrši preko linka:

https://trka.rs/event/233/?fbclid=IwAR0JAPVmOusiCnzHqIBmQ8d_TbsVUJEr4_Pk1EQJnZidccVXhm5zmyYCnHI#

 




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE


VINOPEDIA TOP 10 2023 PROČITAJ VIŠE


PREDAVANJE: O PREPOZNAVANJU SRPSKIH AUTOHTONIH SORTI PROČITAJ VIŠE


SVEČANO OTVARANJE IZLOŽBE VINSKI LETOPIS SRBIJE PROČITAJ VIŠE


ZLATNI ŠUMADIJSKI PEVAC U ISTRI - CMB 2023 PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade