Aktuelno

Aktuelno / 02/29/2020 / 225

OTKAZUJE SE PROWEIN OVE GODINE

Širom vinskog sveta se sa pažnjom očekuje informacija da li će se ovogodišnje izdanje najvažnijeg profesionalnog vinskog sajma PROWEIN u Diseldorfu održati ili ne usled rastuće brige vezano za širenje epidemije korona virusa.

Iz nemačkog Falstafa je nezvanično upravo stigla informacija dobijena iz dobro obaveštenih krugova u samom diseldorfskom sajmu da će ProWein ove godine biti otkazan u planiranom terminu, ali u toku dana se očekuje zvanična potvrda sajma i eventualno će biti saopšten alternativni datum održavanja sajma. Ova vest nam stiže samo dan nakon što je otkazan i najveći svetski sajam turizma u Berlinu.

Ovo je veliki udarac kako za poslovanje sajma u Diseldorfu tako i za brojne vinarije i vinske profesionalce s obzirom da se avio karte i hoteli za posetioce sajma rezervišu već u novembru prethodne godine.
Air Serbia je već najavila da omogućava da svi kupci karata za letove tokom marta na destinacije koje su pogođene korona virusom mogu dobiti besplatnu promenu datuma i rebuking.




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


ZDJELAREVIĆ - VINSKI FENIKS IZ HRVATSKE PROČITAJ VIŠE


UVOĐENJE REDA MEĐU VINIMA SA MINIMALNIM INTERVENCIJAMA PROČITAJ VIŠE


MISTERIJA PRVIH SLIKA KOJE ILUSTRUJU SRPSKE LOKALNE SORTE VINOVE LOZE PROČITAJ VIŠE


OTKAZUJE SE PROWEIN OVE GODINE     PROČITAJ VIŠE


NOVI VETROVI DUVAJU IZ GORNJAČKE KLISURE KROZ POPOVIĆA VINOGRADE PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade