Aktuelno

Aktuelno / 02/29/2020 / 280

OTKAZUJE SE PROWEIN OVE GODINE

Širom vinskog sveta se sa pažnjom očekuje informacija da li će se ovogodišnje izdanje najvažnijeg profesionalnog vinskog sajma PROWEIN u Diseldorfu održati ili ne usled rastuće brige vezano za širenje epidemije korona virusa.

Iz nemačkog Falstafa je nezvanično upravo stigla informacija dobijena iz dobro obaveštenih krugova u samom diseldorfskom sajmu da će ProWein ove godine biti otkazan u planiranom terminu, ali u toku dana se očekuje zvanična potvrda sajma i eventualno će biti saopšten alternativni datum održavanja sajma. Ova vest nam stiže samo dan nakon što je otkazan i najveći svetski sajam turizma u Berlinu.

Ovo je veliki udarac kako za poslovanje sajma u Diseldorfu tako i za brojne vinarije i vinske profesionalce s obzirom da se avio karte i hoteli za posetioce sajma rezervišu već u novembru prethodne godine.
Air Serbia je već najavila da omogućava da svi kupci karata za letove tokom marta na destinacije koje su pogođene korona virusom mogu dobiti besplatnu promenu datuma i rebuking.
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


BEKSTVO IZ GRADA: ZAGAJIČKA BRDA I BELA CRKVA PROČITAJ VIŠE


GRAD POGODIO ŽUPSKE VINOGRADE PROČITAJ VIŠE


PIJTE VINA IZ SRBIJE PROČITAJ VIŠE


RENE MIJE - FRANCUZ KOJI JE OPISAO SRPSKA VINOGORJA PROČITAJ VIŠE


MITA PETROVIĆ - PRVI SRPSKI DEGUSTATOR VINA PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade