Aktuelno

Aktuelno / 11/19/2019 / 134

PREDSTAVLJENA ETIKETA ZA CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD 2017

Prateći tradiciju još od 1945. godine, jedan poznati umetnik svake godine ima potpunu slobodu da kreira etiketu za vino iz naredne berbe vinarije Chateau Mouton Rothschild koje izlazi na tržište.

Vlasnici vinarije Chateau Mouton Rothschild su ove godine angažovali francusku slikarku Annette Messager rođenu 1943. godine u Berku, dobitnicu Zlatnog lava na Venecijanskom bijenalu umetnosti. Ona u svojim radovima uzima objekte, oblike i reči iz svakodnevnog života stvarajući poetiku koja je pod snažnim uticajem njenih feminističkih ubeđenja. 

Njen rad za etiketu Chateau Mouton Rothschild iz berbe 2017 nosi naziv "Aleluja". Kombinujući simboličke i realistične nivoe, ona naglašava kombinovanje dve supstance: mleka i vina, koji se i u Bibliji često dovode u vezu, praveći likovni hvalospev njihovim vrlinama. 

Sortni sastav Chateau Mouton Rothschild 2017 čini: 90% kaberne sovinjon, 9% merlo, 1% peti verdo.
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


VINOPEDIA TOP 10 U 2019. GODINI PROČITAJ VIŠE


KABERNE FRAN IZ VILANJA - TEROAR U ČAŠI PROČITAJ VIŠE


SRPSKA ŠKOLA NATURIZMA - WINE JAM TERROIRS 2019 PROČITAJ VIŠE


NAĐOH ČAVKU U MAĐARSKOM VINOGRADU PROČITAJ VIŠE


PREDSTAVLJENA ETIKETA ZA CHATEAU MOUTON ROTHSCHILD 2017 PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade