Aktuelno

Aktuelno / 03/15/2021 / 3488

SRPSKA VINA STIGLA U NORVEŠKU

Ljubitelji vina u Norveškoj od nedavno imaju priliku da se bolje upoznaju sa autentičnim vinima iz Srbije zahvaljujući kompaniji BALKAN MOOD iz Trondhejma. Cilj O. Goberga, osnivača kompanije, je da norveškim ljubiteljima vina predstavi uzbudljivu i dinamičnu vinarsku scenu balkanskih država.

Nakon više od decenije redovnih poseta Srbiji, Bosni i Hercegovini i drugim državama na prostoru Balkana i predstavljanja vinske i gastronomske ponude Balkana norveškim turistima, osnivač kompanije je osetio da je došao trenutak da se vina sa naših prostora predstave i u Norveškoj.

Naravno, fokus je na autohtonim sortama, tako da su se među prvim vinima koja su stigla na police prodavnica vina i u online prodaju u Norveškoj našli prokupac i tamjanika iz Župe i blatina i žilavka iz Čitluka.

Srpske vinarije koje su trenutno zastupljene u ponudi vina kompanije Balkan Mood su nagrađivana vinarija Čokot iz Župe i vinarija Stemina iz Trstenika. Popularnost prokupca sve više prelazi izvan granica Srbije i dopire do potrošača u drugim zemljama.

Vina se mogu kupiti i preko vebsajta kompanije Balkan Mood tako da ljubitelji vina iz svih krajeva Norveške imaju mogućnost da se bliže upoznaju sa prokupcem i vinima iz Srbije, a ubuduće i iz drugih država Balkana.

Online kupovina na web adresi: https://balkanmood.com/viner/




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


SPASIMO STARE VINOGRADE SRBIJE PROČITAJ VIŠE


NAŠLI SMO ANTIGONU IZ ORAHOVCA PROČITAJ VIŠE


SRPSKO VINO KOŠTA 100 EUR - I ŠTA ĆEMO SAD? PROČITAJ VIŠE


MOŽE LI VINO BEZ BURETA? IMA LI ALTERNATIVE? PROČITAJ VIŠE


SANTOMAS - CRVENA VINA ISTRE PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade