Aktuelno

Aktuelno / 01/14/2021 / 11662

TAJNE VINOVE LOZE

Vinarstvo Srbije ulazi i u popularnu kulturu. Ove godine će od 23. januara, gledaoci nacionalne televizije  Radio Televizija Srbije (od 18. januara i gledoci kablovske televizije Superstar) moći da prate seriju Tajne vinove loze koja će u fokus široke populacije staviti vinske regije Srbije i život vezan za vinograde i vinske podrume. Očekuje se da će serija steći veliku popularnost, a samim tim i zainteresovati gledaoce da se zapute u vinske regije Srbije i bliže upoznaju sa domaćim vinarijama i vinima.

Serija Tajne vinove loze je snimana na lokacijama u Subotici i Negotinskoj Krajini. 

Radnja prati dve vinarske porodice iz različitih kulturnih miljea čije su intimne sage obavijene lažima i prećutkivanjem. Po svoj prilici potka bazirana na melodrami je vešto obogaćena vinarskim sadržajima i kadrovima srpskih vinograda. Porodica bogatog tajkuna Vuka iz Subotice krije mnoge tajne, ali i Vera, samohrana majka 3 sina iz Negotinske Krajine živi u strahu da se njene tajne ne otkriju. Vukova kćerka Anja je završila enologiju u Francuskoj. Vraća se u svoj rodni kraj s namerom da preuzme na sebe vođenje porodičnog biznisa. Anino obrazovanje i tehnologije preuzete sa zapada sudaraju se sa navikama i tradicijom u ovdašnjem uzgajanju vina.

36 epizoda serije će predstavljati laganu pitku razonodu za sve ljubitelje vina. Zato je treba gledati uz čašu domaćeg vina.

U glavnim ulogama je provereni glumački dvojac: Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, uz Anitu Mančić, Daru Džokić, Marka Vasiljevića, itd. Serija je rađena po scenariju Mirjane Bobić-Mojsilović.

 Ideja za seriju je došla od producenta Dejana Karaklajića koji je pre skoro deceniju imao ideju da tu seriju snimi u Istri, ali se plan nije realizovao tada. Sada su u kadar dospeli srpski vinogradi.
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


LIČNA KARTA SRPSKIH VINOGRADA PROČITAJ VIŠE


NEGOTINSKO VINO NEKAD I SAD PROČITAJ VIŠE


VINSKA KULTURA U RAKIJSKOM UŽICU PROČITAJ VIŠE


BEKSTVO IZ GRADA: RAJ JE NA ISTOKU PROČITAJ VIŠE


VINSKI KALENDAR 2021 PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade