Događaji

Događaji / 05/19/2021 / 191

NAGRADA ZA VINSKU LIČNOST GODINE NA BALKANU PO PRVI PUT U SKLOPU BIWC2021

Na ovogodišnjem izdanju vinskog takmičenja The Balkans International Wine Competition (BIWC) će po prvi put biti dodeljena specijalna nagrada za "Vinsku ličnost godine na Balkanu" za pokazan dugogodišnji doprinos u promociji vina sa Balkana, lokalnih sorti vinove loze i kulture. Laureat će dobiti plaketu na specijalnoj Gala večeri, tokom koje ćemo saznati i dobitnike "Best of Show" nagrade za svaku od balkanskih zemalja na BIWC takmičenju koje se održava od 2. do 4. juna u Skoplju (Severna Makedonija). 

USled rekordnog broja uzoraka koji su pristigli na takmičenje, žiri će po prvi put sadržati 18 članova, priznatih vinskih eksperata iz 10 država.

Još nekoliko dana je moguće da vinarije sa Balkana prijave svoja vina za učešće na takmičenju. Svi pobednici i ime vinarije koja osvoji Veliki trofej će biti objavljeni na festivalskom delu BIWCF. Tradicionalno, festival se održava na otvorenom prostoru u specijalno izgrađenom "Vinskom gradu" ispred Nacionalne palate kulture u Sofiji (Bugarska) od 17. do 19. juna 2021. godine.

"Još samo nekoliko dana je preostalo do početka 10. jubilarnog izdanja The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF). Čitav tim koji stoji iza ovog takmičenja se raduje jer smo puno postigli tokom tih 10 godina postojanja. Balkanska vina su došla u prvi plan, a znamenita imena poput Džensis Robinson MW ih definišu kao sledeću veliku aktuelnost u vinskom svetu. A to je i očigledno. U poslednjih 10 godina, vidimo rast kvaliteta vina iz balkanskih zemalja. Vrlo smo uzbuđeni zbog toga i jedva čekamo da otkrijemo ko će biti dobitnici Velikog Trofeja i pojedinačnih trofeja u svakoj od kategorija.  Sve kolege i ljubitelji vina sa Balkana mogu da očekuju veoma bogat program ovogodišnje manifestacije, otkriva nam Galina Niforu, direktor BIWCF.

Registracija vina za takmičenje je moguća do 21. maja 2021. godine.

 

 

 
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


OENOCO INTERNATIONAL ORGANIZUJE LETNJI VINSKO EKONOMSKI FORUM CENTRALNE I ISTOČNE EVROPE PROČITAJ VIŠE


FOTO PRIČA: BIWC 2021 - TREĆI DAN PROČITAJ VIŠE


6. SALON VINA U KRAGUJEVCU - 18. JUN 2021. GODINE PROČITAJ VIŠE


FOTO PRIČA: BIWC 2021 - DRUGI DAN PROČITAJ VIŠE


FOTO PRIČA: BIWC 2021 - PRVI DAN PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade