Događaji

Događaji / 03/17/2021 / 182

PRIJAVE ZA BIWC 2021 DO 21. MAJA 2021. GODINE

10. izdanje vinskog takmičenja i festivala The Balkans International Wine Competition & Festival (BIWCF) nastavlja da prepoznaje i promoviše najbolja vina Balkana. Od 2. do 4. juna, Skoplje će ugostiti takmičenje najboljih balkanskih vina, a u periodu od 17. do 19. juna u "vinskom gradu" u srcu Sofije će se okupiti vinarije iz svih država Balkana.

Organizatori BIWCF već primaju prijave vinarija koje su zainteresovane da se svojim vinima takmiče za Veliki trofej i titulu Najboljeg vina Balkana, Najbolje vinarije na Balkanu i trofeje i medalje u drugim kategorijama. 

Po prvi put ove godine biće dodeljena i nagrada "Vinska ličnost Balkana" za zasluge u promociji balkanskih vina. 

"Deset godina takmičenja The Balkans International Wine Competition. Ko bi rekao... DESET GODINA!!! U stvari, to su deset neverovatnih godina, bar što se tiče BIWC takmičenja. Projekat je rastao od samih početaka. No, sam rast nije bio toliko važan koliko je bilo važno da takmičenje bude cenjeno. Na sreću, takmičenje BIWC je bilo podjednako uspešno na oba koloseka. Postalo je veće, postalo je cenjenije, a onda je počelo i da putuje iz države u državu. Ovogodišnje takmičenje će biti najbolje do sada. Uvek je fascinantno da se vidi projekat koji se razvija. Ovogodišnje takmičenje budi emocije. Zato vas pozivam da učestvujete na njemu!, rekao je Konstantin Lazarakis, predsednik takmičenja i prvi nosilac titule Master of Wine sa Balkana.  

Od svog početka, The Balkans International Wine Competition je jedno od retkih u Evropi koje se zasniva na australijskom modelu vinskih manifestacija, čime doprinosi boljem ocenjivanju vina na takmičenju.

"Postoji veliko interesovanje među vinarima da uzmu učešća na takmičenju! Godina 2020. je bila prepuna izazova i izmena, ali uprkos svemu, uspeli smo da organizujemo vrlo uspešno takmičenje i festival BIWCF. To je ujedno bila i jedna od nekolicine vinskih dešavanja u Evropi koja nije bila otkazana 2020. godine", ističe Galina Niforu, direktor i osnivač BIWCF. "Vinari u Bugarskoj i na Balkanu su izuzetno talentovani i posvećeni profesionalci koji su uspeli da izađu na kraj sa neočekivanim izazovima koje je uzrokovala Covid kriza sa još većim ambicijama. Mi na takmičenju BIWCF smo zaista srećni i ponosni što ćemo im dati priliku da prikažu svoj uspeh i dostignuća!"

Ekskluzivna profesionalna degustacija će biti održana u Skoplju nakon takmičenja 4. juna. Na njoj će uvoznici i trgovci vinom, predstavnici HoReCa sektora i mediji iz Severne Makedonije, sa Balkana i iz čitave Evrope moći da probaju sva vina koja učestvuju na takmičenju.

Registracija vina za takmičenje je moguća do 21. maja 2021. godine. Sve informacije su dostupne na web stranici festivala

www.balkanswine.eu
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


BESPLATNI VEBINAR O ONLINE PRODAJI VINA PROČITAJ VIŠE


PRIJAVE ZA VELIKO OCENJIVANJE VINA SRBIJE 2021 PROČITAJ VIŠE


PRIJAVE ZA BIWC 2021 DO 21. MAJA 2021. GODINE PROČITAJ VIŠE


PROKUPAC ZABLISTAO NA MUNDUS VINI 2021 PROČITAJ VIŠE


VINSKO PROLEĆE U HRVATSKOJ BEZ KORONE? PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade