Događaji

Događaji / 05/15/2021 / 160

REGIONALNA PROMOCIJA VINA TERRASSE A L'OMBRE

Ublažavanje epidemioloških mera u Beogradu je rezultiralo i mogućnošću da se domaća vinska scena 13. maja 2021. godine okupi u beogradskom hotelu Crowne Plaza gde je održana degustacija najuspešnijeg vina iz portfolija vinarije Chateau de Gourdon.

 Vino Terrasse à l’Ombre (sortni sastav: sira 65%, grenaš 35%) je na ovogodišnjem izdanju takmičenja Mundus Vini u Nemačkoj osvojilo veliku zlatnu medalju i titulu najbolje ocenjenog vina iz doline Rone na takmičenju. Menadžment vinarije Tikveš iz Severne Makedonije je naročito ponosan na ostvareni rezultat jer je vinarija Chateau de Gourdon najmlađi član Tikvešove porodice i prva makedonska investicija u vinskoj industriji Francuske. 

Čitav događaj je imao regionalni karakter jer se pored Beograda zahvaljujući direktnim uključenjima preko internet platforme degustacija održavala paralelno i u Zagrebu, Podgorici, Banja Luci. 

Francuska vinarija Chateau de Gourdon postoji od 1870. godine, a od 2018. godine je deo sistema Tikveš. Vinogradi starosti oko 45 godina se prostiru na površini od 50 hektara u dolini Rone. 

Aromatski profil vina Terrasse à l’Ombre 2018 - Chateau de Gourdon

(PR)
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


OENOCO INTERNATIONAL ORGANIZUJE LETNJI VINSKO EKONOMSKI FORUM CENTRALNE I ISTOČNE EVROPE PROČITAJ VIŠE


FOTO PRIČA: BIWC 2021 - TREĆI DAN PROČITAJ VIŠE


6. SALON VINA U KRAGUJEVCU - 18. JUN 2021. GODINE PROČITAJ VIŠE


FOTO PRIČA: BIWC 2021 - DRUGI DAN PROČITAJ VIŠE


FOTO PRIČA: BIWC 2021 - PRVI DAN PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade