Događaji

Događaji / 03/05/2021 / 243

VINSKO PROLEĆE U HRVATSKOJ BEZ KORONE?

Optimizam je zavladao vinskom scenom Hrvatske... Napokon su popustile mere pa se može normalno i popiti kafa u hrvatskim kafeterijama, a već smo dobili najave uzbudljivog vinskog proleća u Hrvatskoj i povratka vinskih dešavanja. Organizatori su već objavili datume i lokacije vinskih festivala uz napomenu da će se manifestacije odvijati uz uvažavanje važećih epidemioloških mera. Nema sumnje da su se i vinari a i vinska publika uželeli vinskih dešavanja i upoznavanja sa novitetima vinske scene jer se u vinskim podrumima vredno radilo i tokom pandemije.

23-24. april 2021. godine - ZADAR WINE FESTIVAL 

Festival u zadarskom Arsenalu koji okuplja vinare, ugostitelje, hotelijere i sve ljubitelje vina. Područje grada Zadra, zadarsko zaleđe i ostrva čine značajno tržište za plasiranje najboljih vina Hrvatske i sveta, a Zadar Wine Festival je izuzetna prilika da se bliže upoznate sa adutima na lokalnoj vinskoj sceni.


 

30. april - 1. maj 2021. godine - VINART GRAND TASTING ZAGREB 

Profesionalni festival u Zagrebu koji je u regiju doneo praksu svetskih vinskih festivala. Ekskluzivnost ovog festivala leži u tome što vinari izlažu svoja vina isključivo uz poziv organizatora koji tokom godine vrši odabir vinarija za koje smatra da su kvalitetom predvodnici u svom cenovnom razredu. Vinart Grand Tasting se održava u galeriji Lauba u Zagrebu.  

7-9. maj 2021. godine - VINISTRA & SVIJET MALVAZIJE 

Udruženje vinara i vinogradara Istre već priprema ovogodišnju Vinistru u Poreču na kojoj će se predstaviti istarska vina iz nove berbe. Tradicionalno, najbolja uvertira za Vinistru je međunarodno ocenjivanje koje će se održati u hotelu Parentium u Poreču tokom aprila, a rezultati takmičenja će biti objavljeni tokom trajanja Vinistre. 

18-19. maj 2021. godine - VINA OD DAVNINA

Zagrebačka Lauba će poželeti dobrodošlicu vinarima i ljubiteljima vina koji žele da otkriju raznovrsnost i autentičnost vina napravljenih od autohtonih hrvatskih sorti vinove loze. 

21-22. maj 2021. godine - FESTIVAL TRAMINCA

Festival traminca u dvorcu Principovac u Iloku donosi brojne ekskluzivne izlagače i program degustacija i radionica. Već nakon 3 godine se pozicionirao kao najznačajnija vinska manifestacija u regiji posvećena sorti traminac. 

29. maj 2021. godine - PINK DAY ZAGREB

8. izdanje festivala posvećenog roze vinima se održava u prostoru Muzeja savremene umetnosti u Zagrebu. 

11. jun 2021. godine - SALON PENUŠAVIH VINA

Ovogodišnje izdanje Salona penušavih vina u Zagrebu će se održati u hotelu Esplanada. Pored izloženih najboljih penušavaca Hrvatske i regije, segment salona je posvećen i uparivanju hrane i penušavaca.
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


BESPLATNI VEBINAR O ONLINE PRODAJI VINA PROČITAJ VIŠE


PRIJAVE ZA VELIKO OCENJIVANJE VINA SRBIJE 2021 PROČITAJ VIŠE


PRIJAVE ZA BIWC 2021 DO 21. MAJA 2021. GODINE PROČITAJ VIŠE


PROKUPAC ZABLISTAO NA MUNDUS VINI 2021 PROČITAJ VIŠE


VINSKO PROLEĆE U HRVATSKOJ BEZ KORONE? PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade