Aktuelno

Aktuelno / 09/09/2021 / 970

FOTO PRIČA: PROKUPAC U KADRU

Od rane zore, plato ispred vinarije Despotika izgleda poput ogromne košnice. Agregat zuji, tehnički radnici postavljaju kranove po vinogradu, nameštena je i ad-hoc rediteljska soba... Vedro nebo i sunce su takođe odlučili da pruže svoj doprinos i udruže se sa kreativnim snagama i vrhunskom tehnologijom kako bi se za potrebe ovogodišnjeg obeležavanja Dana prokupca napravio promotivni spot.

Upravo u vinogradu prokupca...Jer to je pravo mesto da se prikaže zašto je prokupac poseban. Pred režiserom je zadatak da prikaže svu lepotu i autentičnost prokupca, najznačajnije srpske sorte vinove loze. Prokupac koji nastaje zahvaljujući sadejstvu prirode (sunce, zemlja, voda i vetar) i čoveka (vinogradara).

Video spot posvećen prokupcu se snima u produkciji filmske kompanije Family Film  koja je kod nas poznata najpre po nedavnom boravku Ber Grilsa koji je u divljoj prirodi Stare Planine snimao sa njima epizodu Bear Grylls Wild Adventure. Ova produkcijska kuća je takođe do sada snimala visokobudžetne reklame za Ferrari, Samsung, Ferrero Rocher, Vodafone, IKEA, itd. A sada je njihov kreativni tim rešio da široj javnosti predstavi prokupac. Websajt filmske kompanije: www.familyfilm.tv

Na sve strane se nešto dešava... Dok asistenti u jednom uglu vinograda kopaju rupu od 1,5 metara za potrebe spota, priprema se veštačka kiša. Ujedno se u arhivskom podrumu vinarije Despotika namešta scena koja će pretvoriti prostorije vinarije u najluksuzniji restoran poput onih na Menhetnu. Stigli su i glumci i statisti.

Podršku tokom snimanja pruža i čitav tim vinarije Despotika, od osoblja koje redovno brine o vinskom turizmu i posetama vinariji do osoblja koje je istovremeno angažovano na ovogodišnjoj berbi koja je već počela . Više od 30 članova filmske ekipe je tokom celog dana zaposelo čitavu vinariju i snimanje traje duboko u noć.

Premijera video spota u sklopu ovogodišnje proslave Dana prokupca je zakazana za drugu polovinu septembra.

Dan prokupca u Srbiji se ove godine obeležava pod pokroviteljstvom USAID.




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


SPASIMO STARE VINOGRADE SRBIJE PROČITAJ VIŠE


NAŠLI SMO ANTIGONU IZ ORAHOVCA PROČITAJ VIŠE


SRPSKO VINO KOŠTA 100 EUR - I ŠTA ĆEMO SAD? PROČITAJ VIŠE


MOŽE LI VINO BEZ BURETA? IMA LI ALTERNATIVE? PROČITAJ VIŠE


SANTOMAS - CRVENA VINA ISTRE PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade