Aktuelno

Aktuelno / 09/20/2019 / 275

KLINCI I KLINCEZE CRTAJU NAJLEPŠU VINSKU ETIKETU

Vinarija Maurer iz Hajdukova (subotički rejon) je pripremila zanimljiv projekat u kom želi da oslobodi dečiju kreativnost i maštu i kreira novu etiketu za svoje vino.

Zadatak je da se nacrta predlog za dizajn vinske etikete. Izbor teme i tehnike je slobodan. Deca mogu iskoristiti svoju maštovitost i kreativnost da bi nastali originalni crteži od kojih će nagrađeni rad osvanuti na vinskoj boci. Jedina preporuka je da se za etiketu belih vina koriste hladnije boje kao što su zelena i plava, dok su za crvena vina toplije boje poput crvene i narandžaste. Glavna tema je "voćnost". Dečija mašta može to protumačiti kao avion iz kog ispadaju voćke, veselog dečaka sa voćnim slušalicama na glavi, razdragane balerine sa haljinom od plodova voća...

Dakle, sadržaj i izbor tehnike su slobodni, dimenzije crteža treba da budu A4 ili A3. Na poleđini crteža treba napisati ime i prezime autora, godine starosti i kontakt podatke roditelja (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona, kućna adresa). Svaki učesnik na konkursu može da pošalje samo jedan autorski rad. Na koverti obavezno napisati "KONKURS".

Ko može da učestvuje?

- Konkurs je otvoren za učenike osnovnih škola od 7 do 14 godina, pojedinačno ili u grupama

- Nema ograničenja u pogledu prebivališta učesnika na konkursu.

- Mogu učestvovati samo originalni radovi koji nisu učestvovali prethodno na drugim sličnim takmičenjima.

Uslovi učešća i trajanje konkursa:

- Konkurs traje od 15. septembra do 31. oktobra 2019. godine.

- Učešće je besplatno.

- Dimenzije rada u formatu A4 ili A3

.- Rad dostaviti u zatvorenoj koverti na adresu: Vinarija Maurer, Kaštelj put 4/b, Hajdukovo 24414, Srbija ili elektronskim putem na email adresu: office@maurer.rs

- Na koverti treba da stoji natpis "KONKURS" pored imena i adrese pošiljaoca.

- Na poleđini crteža treba napisati ime i prezime autora, godinu rođenja, ime i prezime roditelja, telefonski broj, e-mail adresu, kućnu adresu i naslov/temu crteža.

Rezultati konkursa će biti objavljeni 30. novembra 2019. godine na zvaničnoj facebook stranici vinarije Maurer.

Nagrade:

Organizator će odabrati najbolji rad. Pobednik konkursa će dobiti vredan poklon paket od vinarije Maurer, a pobednički rad će biti implementiran na vinskoj etiketi vinarije Maurer.

Dobitniku drugog i trećeg mesta takođe sleduje poklon paket vinarije Maurer. Postoji mogućnost da i ti radovi eventualno budu iskorišćeni za neku od etiketa.

Organizator takođe zadržava pravo da dodeli specijalnu nagradu.

Pobednici će biti obavešteni direktno na adrese naznačene u prijavi, a njihova imena će biti objavljena na zvaničnoj Facebook stranici vinarije Maurer.
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


BEKSTVO IZ GRADA: ZAGAJIČKA BRDA I BELA CRKVA PROČITAJ VIŠE


GRAD POGODIO ŽUPSKE VINOGRADE PROČITAJ VIŠE


PIJTE VINA IZ SRBIJE PROČITAJ VIŠE


RENE MIJE - FRANCUZ KOJI JE OPISAO SRPSKA VINOGORJA PROČITAJ VIŠE


MITA PETROVIĆ - PRVI SRPSKI DEGUSTATOR VINA PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade