Događaji

Događaji / 07/24/2021 / 826

OENOCO INTERNATIONAL ORGANIZUJE LETNJI VINSKO EKONOMSKI FORUM CENTRALNE I ISTOČNE EVROPE

Međunarodni ekonomski forum (IEF2021) pod nazivom "Vinska industrija istočne Evrope: izazovi, realnost i budućnost" je događaj koji organizuje američko-rumunska kompanija OenoCo International u onlajn formatu (Zoom) 30. i 31. jula 2021. godine, a namenjen je vinarima, uvoznicima/distributerima vina, somelijerima i vinskim stručnjacima iz našeg dela Evrope i sveta.

Organizatori imaju cilj da identifkuju izazove i realnost u vinskom sektoru i ponude realna rešenja i nove pravce razvoja. Uz bogat program usmeren na aktuelne teme, forum će uveličati cenjeni predavači kao što su: Robert Džozef (Član uredništva i kolumnista u Meininger's Wine Business International), Kerolajn Gilbi (MW), Elizabet Gabej (MW), Tomislav Ivanović (urednik Vinopedije i vinski kritičar), Poli Hemond (osnivač 5forests), Skot Kerni (MS i dekan vinskih studija The Institute of Culinary Education NY) i drugi.

Među temama se ističu "Uloga lokalnih sorti vinove loze u građenju marketinške priče", "Više ljudski nego ljudi: kako vinska industrija istočne Evrope može da upotrebi digitalne kanale da bi prevazišla izazove, izgradila relacije i brendove... i prodala više vina", "Uspon balkanskih sorti vinove loze kao referentni primeri u okviru obimnog korpusa sorti vinove loze" i "Pokretanje tržišta!"

Sve teme takođe uzimaju u obzir optimizaciju proizvodnih kapaciteta i izvoza u kontekstu pandemije i post-pandemijskog perioda.

Ovaj Forum razmatra ekonomski sektor čije učešće je sve značajnije u BDP-u brojnih država centralne i istočne Evrope. OenoCo International je takođe razmotrio diplomatsku, administrativnu, zakonodavnu, kulturno-turističku dimenziju koju kreira vinski sektor. Shodno tome, brojna partnerstva su uspostavljena sa diplomatskim misijama, institucijama centralne i lokalne administrativne uprave, ekonomskim, kulturnim i turističkim organizacijama, trgovinskim komorama, vinskim udruženjima, medijskim platformama, itd.

Iako je u početku Forum težio da okupi samo nekoliko država iz ovog geografskog područja, zahvaljujući svom snažnom uticaju, ovaj događaj će približiti više od 10 država centralne i istočne Evrope.

Srbija zauzima počasno mesto na Forumu i po broju učesnika i po učešću dva predavača: Tomislav Ivanović (Vinopedia) i Ljubica Radan (Vinska akademija Srbije).

Tokom IEF2021, Konzorcijum vina Karpata (CWC) će biti osnovan sa ciljem da zadovolji glavne ciljeve proizvođača vina iz centralne i istočne Evrope - širenje izvoza na nova tržišta. Konzorcijum CWC će po ugledu na slične institucije na zapadu imati ulogu da štiti interese vinarija s pravnog i ekonomskog stanovišta i da postupa kao referentan entitet u odnosima sa nacionalnim institucijama i EU. Potreba za ovakvim konzorcijumom se javila iz razgovora sa brojnim vinarima tokom organizacionih priprema ekonomskog foruma.

Iako se održava po prvi put, Forum u organizaciji OenoCo International je uspešno okupio brojne učesnike, priznate predavače i aktuelne teme. Nije slučajno da mediji smatraju ovaj forum najznačajnijim vinsko ekonomskim događajem tokom ovog leta u centralnoj i istočnoj Evropi.

Više informacija o Forumu se može dobiti na websajtu:

www.oenoco-international.com

 




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


REKORDNI BROJ UZORAKA NA VINSKOM TAKMIČENJU BIWC 2024 PROČITAJ VIŠE


GRAND VIN 2024 - MAKEDONSKI DAVID UZ GOLIJATA PROČITAJ VIŠE


GROW DU MONDE 2024 - BALATON (MAĐARSKA) PROČITAJ VIŠE


ŽUPA 2024 PROČITAJ VIŠE


WINEOS 2024 U OSIJEKU PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade