Aktuelno

Aktuelno / 05/18/2020 / 320

PIJTE VINA IZ SRBIJE

Uzimajući u obzir efekte globalne epidemije virusa korone, dva meseca koje je čitava populacija Srbije provela u karantinu, zatvaranja ugostiteljskih objekata širom zemlje te negativnih efekata na turizam i sektor usluga, vinari su se našli u nezgodnoj situaciji. Zbog toga je više nego ikad važno da izborom vina koje pijemo podržimo domaću vinsku proizvodnju.

Vinski mediji Vino & Fino, Zapisi jednog merloa i Vinopedia su u proteklom periodu na društvenim mrežama sproveli mini kampanju kako bi ukazali na značaj i istorijat srpskih vinogorja te motivisali potrošače da više pažnje posvete srpskim vinima pri odabiru. 

Zato ovog leta obratite pažnju pri izboru vina... I od vas zavisi kakva ćemo vina piti u godinama koje dolaze...

#serbian wine #drinklocal 
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


BEKSTVO IZ GRADA: POGLED SA VRŠAČKOG BREGA PROČITAJ VIŠE


BEKSTVO IZ GRADA: KRAGUJEVAC U SRCU SRBIJE PROČITAJ VIŠE


VINSKA ISTORIJA SRBIJE NE POČINJE SA MARKOM AURELIJEM PROBOM PROČITAJ VIŠE


ČUVAR AMPELOGRAFSKE RIZNICE U SREMSKIM KARLOVCIMA PROČITAJ VIŠE


BEKSTVO IZ GRADA: VAJFERT BRANI PANČEVO PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade