Aktuelno

Aktuelno / 02/02/2020 / 325

TRANSPORT VINA NA TAKMIČENJA

Počela je sezona međunarodnih vinskih takmičenja. S obzirom da Srbija nije u EU, transport vina i prelasci granice mogu biti zahtevan zadatak, a takođe i veliki izdatak za vinarije. Kompanije koje vrše prenos pošiljki često ne garantuju za bezbednost boca tako da se može desiti da i pored toga što platite visoke naknade za transport, boce stignu na destinaciju oštećene. Takođe, uvek postoji mogućnost i da na granici sa EU paket bude zadržan pa da i ne stigne na vreme za ocenjivanje.

Već nekoliko godina, srpske vinarije svoja vina šalju organizovano koristeći usluge specijalizovanog transporta u organizaciji Miloša Kalapiša. Počeo je prvenstveno sa transportom vina u Bugarsku na BIWC (Balkans International Wine Competition), a danas Miloš dostavlja vina direktno za sva glavna vinska takmičenja u Evropi.

Da bismo olakšali posao vinarijama koje planiraju slati svoja vina na ocenjivanja, ovde navodimo vinska takmičenja i uslove slanja uzoraka vina koristeći usluge Miloša Kalapiša.

MUNDUS VINI 2020

Potrebno je dostaviti uzorke vina Milošu Kalapišu u Beogradu najkasnije do 25. januara 2020. godine sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši na adresu takmičenja u Nemačkoj. Cena slanja vina po etiketi: 35 EUR.

DECANTER 2020

Dostava uzoraka vina Milošu Kalapišu najkasnije do 5. februara 2020. godine u Beogradu sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši na adresu u Parizu (Francuska). Cena slanja vina po etiketi: 50 EUR.

IWSC 2020 (INTERNATIONAL WINE & SPIRIT COMPETITION)

Dostava uzoraka vina Milošu Kalapišu najkasnije do 11. marta 2020. godine u Beogradu sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši na štandu takmičenja na ProWein 2020 u Diseldorfu. Cena slanja vina po etiketi: 40 EUR.

PROWEIN 2020

Vinarije koje izlažu na štandu Srbije na ovogodišnjem ProWein sajmu vina u Diseldorfu mogu dostaviti svoja vina Milošu Kalapišu najkasnije do 11. marta 2020. godine u Beogradu sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši direktno do sajma u Diseldorfu. Cena slanja vina po etiketi: 40 EUR.

AWC 2020 (AUSTRIAN WINE CHALLENGE)

Dostava uzoraka Milošu Kalapišu najkasnije do 5. maja 2020. godine u Beogradu sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši u Beču. Cena slanja vina po etiketi: 35 EUR.

Vinarije koje planiraju slanje svojih vina na takmičenja mogu kontaktirati Miloša Kalapiša radi dobijanja detaljnih informacija o uslovima transporta.

Postoji  mogućnost i za vinarije iz regije (Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) da svoja vina dostave u Beograd pa da se transport obavi zajedno sa srpskim vinima.

Kontakt: Miloš Kalapiš

e-mail: milos.kalapis@gmail.com

telefon: +381-64-5469250
NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


ZDJELAREVIĆ - VINSKI FENIKS IZ HRVATSKE PROČITAJ VIŠE


UVOĐENJE REDA MEĐU VINIMA SA MINIMALNIM INTERVENCIJAMA PROČITAJ VIŠE


MISTERIJA PRVIH SLIKA KOJE ILUSTRUJU SRPSKE LOKALNE SORTE VINOVE LOZE PROČITAJ VIŠE


OTKAZUJE SE PROWEIN OVE GODINE     PROČITAJ VIŠE


NOVI VETROVI DUVAJU IZ GORNJAČKE KLISURE KROZ POPOVIĆA VINOGRADE PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade