Aktuelno

Aktuelno / 02/02/2020 / 1388

TRANSPORT VINA NA TAKMIČENJA

Počela je sezona međunarodnih vinskih takmičenja. S obzirom da Srbija nije u EU, transport vina i prelasci granice mogu biti zahtevan zadatak, a takođe i veliki izdatak za vinarije. Kompanije koje vrše prenos pošiljki često ne garantuju za bezbednost boca tako da se može desiti da i pored toga što platite visoke naknade za transport, boce stignu na destinaciju oštećene. Takođe, uvek postoji mogućnost i da na granici sa EU paket bude zadržan pa da i ne stigne na vreme za ocenjivanje.

Već nekoliko godina, srpske vinarije svoja vina šalju organizovano koristeći usluge specijalizovanog transporta u organizaciji Miloša Kalapiša. Počeo je prvenstveno sa transportom vina u Bugarsku na BIWC (Balkans International Wine Competition), a danas Miloš dostavlja vina direktno za sva glavna vinska takmičenja u Evropi.

Da bismo olakšali posao vinarijama koje planiraju slati svoja vina na ocenjivanja, ovde navodimo vinska takmičenja i uslove slanja uzoraka vina koristeći usluge Miloša Kalapiša.

MUNDUS VINI 2020

Potrebno je dostaviti uzorke vina Milošu Kalapišu u Beogradu najkasnije do 25. januara 2020. godine sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši na adresu takmičenja u Nemačkoj. Cena slanja vina po etiketi: 35 EUR.

DECANTER 2020

Dostava uzoraka vina Milošu Kalapišu najkasnije do 5. februara 2020. godine u Beogradu sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši na adresu u Parizu (Francuska). Cena slanja vina po etiketi: 50 EUR.

IWSC 2020 (INTERNATIONAL WINE & SPIRIT COMPETITION)

Dostava uzoraka vina Milošu Kalapišu najkasnije do 11. marta 2020. godine u Beogradu sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši na štandu takmičenja na ProWein 2020 u Diseldorfu. Cena slanja vina po etiketi: 40 EUR.

PROWEIN 2020

Vinarije koje izlažu na štandu Srbije na ovogodišnjem ProWein sajmu vina u Diseldorfu mogu dostaviti svoja vina Milošu Kalapišu najkasnije do 11. marta 2020. godine u Beogradu sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši direktno do sajma u Diseldorfu. Cena slanja vina po etiketi: 40 EUR.

AWC 2020 (AUSTRIAN WINE CHALLENGE)

Dostava uzoraka Milošu Kalapišu najkasnije do 5. maja 2020. godine u Beogradu sa potrebnom dokumentacijom. Isporuka vina se vrši u Beču. Cena slanja vina po etiketi: 35 EUR.

Vinarije koje planiraju slanje svojih vina na takmičenja mogu kontaktirati Miloša Kalapiša radi dobijanja detaljnih informacija o uslovima transporta.

Postoji  mogućnost i za vinarije iz regije (Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) da svoja vina dostave u Beograd pa da se transport obavi zajedno sa srpskim vinima.

Kontakt: Miloš Kalapiš

e-mail: milos.kalapis@gmail.com

telefon: +381-64-5469250




NAZAD NA KATEGORIJU

Tomislav Ivanović

Nagrađivani vinski novinar, kritičar i saradnik odabranih vinskih magazina. Autor i urednik vebsajta www.vinopedia.rs. Nosilac WSET3 sertifikata. Član Udruženja somelijera Vojvodine. Sudija na nacionalnim i internacionalnim vinskim takmičenjima. Vodi radionice i predavanja na temu vina Srbije i Balkana. Lokalni partner organizacije Wine Mosaic. Suosnivač Međunarodnog dana prokupca.

Pročitajte i druge članke iz ove rubrike:


SPASIMO STARE VINOGRADE SRBIJE PROČITAJ VIŠE


NAŠLI SMO ANTIGONU IZ ORAHOVCA PROČITAJ VIŠE


SRPSKO VINO KOŠTA 100 EUR - I ŠTA ĆEMO SAD? PROČITAJ VIŠE


MOŽE LI VINO BEZ BURETA? IMA LI ALTERNATIVE? PROČITAJ VIŠE


SANTOMAS - CRVENA VINA ISTRE PROČITAJ VIŠE

Sledeći članak
Prethodni članak

Nagrade