Internet portal o vinima Srbije

NOVOSADSKI SALON VINA 2018

NOVOSADSKI SALON VINA 2018

Salon vina KV za INSTAGRAM (5)

Na veliku radost mogu da objavim da se aktivnosti inicijative Wine Identity  dalje šire. Nakon serija radionica, proslave Dana prokupca, stigli smo i do prvog Novosadskog salona vina koji će se održati 20. i 21. aprila 2018. godine u hotelu Park u Novom SaduViše od 70 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Francuske, Turske, Portugala i drugih država predstaviće svoja vina posetiocima ove vinske fešte koja će okupiti najvažnije aktere domaće i regionalne scene uz nekoliko gostiju sa svetske vinske scene. Pored vinara, tu će biti i proizvođači sireva, maslinovih ulja i delikatesa. Posetioci će moći da prisustvuju i radionicama i masterklasovima koje će voditi poznata domaća i svetska imena iz vinskog sveta.

Najveća zvezda salona je bez sumnje Rod Smit, nosilac titule Master of Wine, koji dolazi sa juga Francuske i koji će zainteresovanima predstaviti vina od sorte šardone iz Srbije i uporediti ih sa šardoneima iz poznatih vinskih regija. Takođe, po prvi put u Srbiju nam dolazi francuska organizacija Wine Mosaic koja se zalaže za očuvanje retkih i autohtonih sorti vinove loze u regiji Mediterana. Na radionici Wine Mosaic-a ćemo po prvi put imati priliku da probamo vina napravljena od retkih francuskih sorti vinove loze koje nećete često  imati šansu da probate. Zaista, pravi raritet i prilika da probate vina i procenite zašto je važno očuvati stare autohtone sorte. Predavanje o vinima iz Tokaja održaće vinski ekspert Zoltan Đerfi iz Mađarske, dok će porto i suva vina iz Portugala predstaviti Žoao Alfonso, direktor portugalske vinarije Pocas Junior. Sprema se i radionica o grašcu koju će voditi Saša Špiranec i Igor Luković, urednik časopisa Vino & Fino. Raskoš srpskih tamjanika predstaviće Tomislav Ivanović, urednik vinopedia.rs. Dvodnevni program radionica i masterklasova i veliki broj izlagača garantuju da ćete pronaći svoje favorite na vinskoj sceni i ujedno naučiti nešto novo.

Organizaciju Novosadskog salona vina potpisuju incijativa Wine Identity, vinski časopis Vino & Fino i Udruženje somelijera Vojvodine. Ulaznice za salon vina i masterklasove su puštene u prodaju kroz mrežu Gigs Tix. (link: http://gigstix.com/sve-ulaznice/11-festivali/2196-1-novosadski-salon-vina–20-21042018–novi-sad-hotel-park ).

Kompletan program radionica i masterklasova:

Flajer 02 bordo